Politiet advarer mot omreisende håndverkere: – Hvis et tilbud virker for godt til å være sant, så er det svært ofte det!

IKKE UKJENT PROBLEM: Også i Fredrikstad får politiet fra tid til annen meldinger fra frustrerte boligeiere som føler seg lurt av omreisende håndverkere.

IKKE UKJENT PROBLEM: Også i Fredrikstad får politiet fra tid til annen meldinger fra frustrerte boligeiere som føler seg lurt av omreisende håndverkere.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det sier krimsjef i Øst politidistrikt Rune Albertsen.

DEL

Fredriksstad Blad har snakket med krimsjefen etter historien fra Romerike, der to menn kom på døra til Aud Nyberg (87) i Lørenskog og tilbød seg å vaske huset hennes for 6.000 kroner.

To dager senere satt hun igjen med en regning på 300.000 kroner.

– Blir ofte dyrt

Krimsjefen i Fredrikstad blir ikke overrasket når han hører historien fra Romerike. Fremgangsmåten arbeiderne skal ha brukt der har han vært borti tidligere.

– Vi er ikke ukjent med at boligeiere føler seg grundig lurt av omreisende arbeidere å ha blitt oppsøkt i sitt eget hjem. Det begynner gjerne med at arbeiderne tilbyr å male huset billig, men så drar det seg på. Til slutt er prisen en helt annen enn hva man avtalte på forhånd, sier han.

I saken fra Romerike ble to arbeidere pågrepet etter å ha blitt satt i en felle av politiet. Den aktuelle bedriften var blant annet ikke registrert i momsregisteret, og den 87 år gamle kvinnen følte seg grundig lurt etter møtet med dem.

Fredriksstad Blad har flere ganger tidligere omtalt de omreisende arbeiderne, som reiser fra dør til dør og tilbyr håndverkertjenester.

– Dette er virksomheter som ofte driver helsvart, og som også står bak annen kriminell virksomhet. Mange kan oppføre seg truende, dersom de ikke får det som de vil, sa skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen til FB i 2017.

– Bruk seriøse firmaer

Krimsjef Rune Albertsen mener huseiere generelt bør vise forsiktighet mot arbeidere som kommer uoppfordret på døren og tilbyr tjenester.

– Vår anbefaling må være å heller ta kontakt med kjente og seriøse firmaer. Virker tilbudet for godt til å være sant, så er det svært ofte det, sier han.

Albertsen forteller også at flere har opplevd å motta det de oppfatter som trusler fra disse arbeiderne.

– Tonen fra arbeiderne blir ofte mer aggressiv når kundene begynner å krangle på prisen eller ikke ønsker å betale. Vi har flere tilfeller der beboerne har følt seg direkte truet til å betale langt mer enn hva de først ble enige om, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken