Podcasten «Snipp Snapp Snute» har i skrivende stund hatt godt over to millioner nedlastinger siden oppstarten under nedstengingen av Norge i 2020. I utgangen av 2021 lå den på Spotifys Top 10 podcasts i Norge, og det siste året har den hatt celebre gjester som Erna Solberg, Sigrid Bonde Tusvik og Atle Antonsen.

Nes-duo står bak

Skuespiller Sveinung Oppegaard fra Fenstad er produsent og forteller på podcasten som slipper gode, gamle eventyr med en moderne og litt tøysete vri. Produksjonen foregår på loftet hjemme hos ham i Fenstad i Nes. På barnebokserien har han hjelp av en sambygding. Monica Sogn fra Årnes, som er podcastens designer, er også bøkenes illustratør.

– Snutebøkene er skrevet for høytlesning, av forfattere som lever av å lese høyt. Og de er illustrert for at barna skal kose seg med dem alene – av småbarnsforeldre som drømmer om å få gå på do i fred. De er perfekte for enhver familie, sier Sveinung Oppegaard i en pressemelding fra Egmont.

I podcastens første barnebok, «Keiserens nye klær», møter man en kjent eventyrkarakter i ny habitt. Boken er illustrert med den samme streken som har fulgt barnas egen podcast fra første dag én, og historien fortelles på snutemåten.

– Med rampete vri

– Det som gjør snutebøkene spesielle, er at de er skrevet med kjærlighet til folkeeventyrene, men med en moderne, rampete vri som har gjort «Snipp Snapp Snute» til Norges største barnepodcast, sier Oppegaard.

I 2022 vil det komme hele tre snutebøker i butikkene. Først ut er «Keiserens nye klær» i februar, i mars kommer «De tre små grisene som skulle reise til mars», og i august kommer en helt ny versjon av «Kvitebjørn kong Valemon».

– Vi lover at snutebøkene våre skal underholde både liten og stor og gjøre høytlesningsstunden så eventyrlig som den kan bli, sier Sveinung Oppegaard.