Gå til sidens hovedinnhold

Person har meldt seg i Lørenskog-saken

En mann har meldt seg for politiet og sier at det kan være han som er avbildet på overvåkingsbildene som ble offentliggjort onsdag.

Det opplyser politiadvokat Haris Hrenovica i en epost til Romerikes Blad. Det var TV 2 som først meldte om mannen som nå har meldt seg.

– Politiet har mottatt et titall tips etter at vi onsdag offentliggjorde flere videoer av en uidentifisert mann. Noen av tipsene inneholder navngitte forslag til hvem mannen kan være. Én person har meldt seg, og lurer på om det kan være ham. Politiet undersøker nå tipsene nærmere. Vi har ingen flere kommentarer til tipsenes innhold, eller hvordan vi følger dem opp, opplyser Hrenovica til RB torsdag.

Politiet gikk onsdag ut med flere overvåkingsbilder fra Lørenskog av en mann som de ikke hadde klart å identifisere og som de ønsket kontakt med.

Mannen har status som vitne, og politiet har ikke opplysninger som tilsier at han har noe med saken å gjøre.

– Men fordi vi ikke vet hvem han er og fordi han beveger seg i nærheten av eller mot det sentrale åstedet på et tidspunkt som er av interesse for etterforskningen, ønsker vi kontakt, sa Hrenovica onsdag.

Innad i politiet har man jobbet lenge med å finne ut hvem som er observert på videobildene. Hrenovica bekreftet onsdag overfor Romerikes Blad at det ukjente vitnet har vært av politiets interesse i nærmere ett år.

– Innledningsvis i etterforskningen ble vitnet betegnet som lite interessant. Men etter en samlet gjennomgang av alt av videomateriale, hvor fragmenter fra ulike overvåkningskameraer ble satt sammen, kunne politiet se hvor han hadde beveget seg. Da ble han interessant for politiet.

– Når ble han det?

– På sommeren eller høsten i fjor, opplyste Hrenovica.

Politiadvokaten – som understreker at mannen på videoen har status som vitne og at politiet ikke har opplysninger som knytter ham til saken – opplyser at det er området mannen beveger seg i og tidspunktet han blir observert på som gjør ham interessant.

Dette er ruten til det ukjente vitnet

  • Strekningen Lørenskog Ishall – området Langvannet:

Kl. 10.22 kommer mannen sannsynligvis fra parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, går opp en trapp som leder over Metrosenteret og kommer ned trappen ved Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Deretter går mannen i nordgående retning og følger formentlig gangbroen over RV 159 mot Mailand skole. Videre passerer han Hjelpemiddellageret på sørsiden av bygget, og går gjennom Rådhusparken i retning andemateplassen/Elveveien.

Dette er siste videobservasjon av mannen på turen mot Langvannet.

  • Strekningen området Langvannet – Lørenskog Ishall:

Politiet sitter også på videoovervåking som viser mannens retur mot Lørenskog ishall. 28 minutter etter siste observasjon ved Langvannet, blir mannen observert gående i sørgående retning på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Han går videre langs Metrosenteret og opp mot parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, der han ble observert første gang.