Det bekrefter politiet til Romerikes Blad.

– Vi mener å ha kontroll på de personene som er registrert bosatt på adressen. Dessverre er dette en dødsbrann, opplyser operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt.

Den avdøde skal ifølge politiet ha registrert bosted i rekkehuset. To andre personer som er registrert på adressen får nå tilsyn av ambulanse.

– Flere personer er også sendt til Ahus, fortsetter Lorentzen som bekrefter at de pårørende er varslet om dødsfallet.

En person er bekreftet omkommet i en rekkehusbrann på Skedsmokorset.

Var overtent

Det var klokka 18.40 at nødetatene mottok meldingen om brannen i rekkehuset på Skedsmokorset.

– Da brannvesenet kom fram skal det ha vært full fyr i den ene boligenheten, etter det vi har blitt forklart var det tilnærmet full overtenning og kraftig røykutvikling.

Brannvesenet arbeidet i lang tid med å få kontroll på brannen. Like etter klokka 21, opplyser politiets innsatsleder at det er kontroll.

– Brannvesenet melder nå at de har kontroll på spredningsfaren. Det var i utgangspunktet naboleiligheten man fryktet brannen kunne spre seg til. Nå er det kun den aktuelle boligen der brannen startet og naboleiligheten som er ubeboelig, sier Turid Øygarden i politiet.

Naboer evakuert

Som følge av brannen ble flere naboer evakuert fra sine boliger. Nabolaget ble også bedt om å holde vinduer og dører lukket på grunn av den kraftige røykutviklingen.

Flere av naboene skal også ha forsøkt å hjelpe til i et forsøk på å slukke brannen i en tidlig fase.

– Flere personer som deltok innledningsvis i redningsarbeidet har fått i seg noe røyk og får tilsyn av helsevesenet, sier operasjonsleder Lorentzen.