Avisbud, butikkansatt, servitør eller lagermedarbeider. Slik startet det for mange i en deltids- eller sommerjobb. Dessverre er det mange unge i dag som ikke får relevant arbeidserfaring i tidlig alder.

Forsterker utenforskap

De når ikke helt opp fordi de mangler nettverk eller referanser. Tradisjonelle søknadsbrev og CV-skriving er gammeldags og ikke tilpasset hvordan unge mennesker kommuniserer i dag.

Med dagens utdaterte prosesser går arbeidsgiverne glipp av talenter, og i ytterste konsekvens forsterker dette unges utenforskap. Storsamfunnet og enkeltindividet er ikke tjent med en slik utvikling.

Fra festtale til handling

Det har ikke vært få næringslivsledere som har uttalt at de ønsker å ta ansvar og satse på ungdommen. Dessverre opplever for mange unge voksne at de ikke blir satset på – eller at de ikke når frem i jobbsøkingen. Festtalenes velvalgte ord om samfunnsansvar blir ikke fulgt opp, og tilbake sitter de unge uten viktig arbeidserfaring. De som trenger jobben mest, er ofte de med dårligst forutsetninger for å nå frem i den tradisjonelle jobbsøkingsprosessen.

Nå vil jeg gjerne invitere lokalt næringsliv som trenger ung arbeidskraft til å tenke nytt. Til å prøve å rekruttere på en annen måte. Til å se forbi nettverk, kjennskap og «gode søknader» og sterke CV-er.

Det er dette vi ønsker med youngRIOT – å matche lokale talenter med nettopp din jobb. Her tar vi de unge voksne på alvor og tilrettelegger for at de kan få seg jobb ­– raskt og enkelt. De oppretter en profil og hva de interessert og du som arbeidsgiver registerer hva du trenger. Så matcher vi kandidatene med riktig jobb – deretter kan arbeidstaker og arbeidsgiver ha en dialog i tjenesten. Kall det gjerne en speeddate.

Er du med?

Som oppstartsselskap fra Fjellhamar starter vi lokalt først. Blir du med å bekjemper utenforskapet og gir ungdommen på Romerike en sjanse?

Vårt mål er at 50 ungdommer skal få arbeid gjennom youngRIOT i 2022. Dette tallet skal dobles hvert år frem mot 2025. Da trenger vi din jobb. Nå inviterer vi lokalt arbeidsliv til å være med å realisere dette og samtidig finne talentene de trenger. Hos youngRIOT skal vi ta sosialt ansvar og minimum 20 prosent av fremtidig overskudd skal tilfalle aktiviteter og tiltak rettet mot unge i lokalsamfunnet i aldersgruppen 13-29 år.

Ta ansvar du også.

Mari Ann Vassgård, Gründer og daglig leder youngRIOT, Fjellhamar