Gå til sidens hovedinnhold

P4-programleder mistet jobben etter falsk LSK-spøk

«Hele» Lillestrøm sto på hodet for å finne fotballsupporteren «Ronny» som sto i fare for å miste sesongkortet på Åråsen. Siden viste det seg at spøken var falsk. Nå får det konsekvenser for programlederen som sto bak det hele.

Ifølge Medier24 skal nemlig programleder Mattis Mjåset ha mistet jobben.

– Jeg kan bekrefte at vedkommende ikke lenger er ansatt hos oss. Utover det har vi ingen kommentarer, skriver programdirektør Anders Opsahl i en e-post til Medier24.

Det var i P4s «Fem på» at den angivelige LSK-supporteren ble lurt trill rundt. I programmet blir intetanende personer ringt opp og lurt trill rundt av programlederen, gjerne etter at familie eller venner kontaktet radiokanalen.

I programmet der «Ronny» skal ha blitt lurt, fortalte Mjåset at han arbeidet for et selskap som var hyret inn av sportsklubben og at supporteren sto i fare for å miste sesongkortet til Åråsen, avhengig av hans svar på en rekke spørsmål.

Supporterens svar gjorde sitt til at innslaget tok av i sosiale medier og blant annet LSK forsøkte å finne fram til «Ronny», noe som viste seg å være umulig.

Siden viste det seg at hele innslaget var fabrikkert og at det slettes ikke fantes noen «Ronny». P4 måtte dermed ut og beklage og la seg langflate.

– Fem På-konseptet hviler på at telefonspøkene vi lager er helt ekte, og at personen i andre enden faktisk blir lurt. I fredagens innslag var ikke dette tilfelle, fordi det nå viser seg at innslaget var regissert. Det handler rett og slett om at en medarbeider hos oss har laget et innslag som utgir seg for å være noe det ikke er, fortalte Opsahl til Journalisten.

Les også

P4 forteller hva som skjedde: – Har kommet til bunns i saken

Kommentarer til denne saken