Gå til sidens hovedinnhold

Over en fjerdedel av togene i 2018 var forsinket eller innstilt

Artikkelen er over 2 år gammel

Over 110.000 tog forsinket.

I 2018 var 28 prosent av alle persontogene i Norge forsinket med fire minutter eller mer. Totalt er dette 111.157 tog. Det skriver VG.

Økningen i antall feil er størst når det gjelder problemer i sporet, her er antall hendelser nesten doblet fra 2017.

Avisen skriver videre at nesten hvert sjette tog sto stille i en halv time eller mer. Mye av årsakene ligger i været. En kald vinter med mye snø, kombinert med en rekordvarm sommer skapte store problemer for Bane NOR, sier pressesjef Thor Erik Skarpen.

Tettere trafikk

En annen årsak til togkaoset er økningen i persontrafikken. De siste fem årene skal trafikken ha vokst med 20 prosent, noe som innebærer at det er tettere mellom togene, samt flere passasjerer som både skal på og av toget.

Ifølge Skarpen vil dermed en enkelt feil, ramme flere tog enn tidligere. Dette problemet oppsto igjen onsdag morgen. Da et tog sporet av rett øst for Lillestrøm stasjon ble halvparten av togene i retning Oslo innstilt, noe som førte til at flere av pendlere slet med å komme seg innover mot hovedstaden.

Les også

Odd Henning kom seg ikke med toget: Her er årsaken til togkaoset

Lillestrøm: Nesten 4000 forsinkelser

Statistikken viser at det var litt mer enn 10 forsinkelser på Lillestrøm stasjon hver dag. Totalt var det 3998 forsinkelser som ble loggført på stasjonen.

Den lengste forsinkelsen var et lokaltog mot Spikkestad. Dette toget ble stående på Lillestrøm i en time og 19 minutter den 11. april.

Kommentarer til denne saken