Opptak til høyere utdanning: Tøffere å komme inn på OsloMet enn tidligere

Opptak:

Opptak: Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag ble tallene for opptaket til høyere utdanning offentliggjort. Tallene viser at 22 av studiene ved OsloMet har nå over 50 poenggrense for å få studieplass.

DEL

– Selv om antall studiesøkere over hele landet har gått noe ned, har poenggrensene ved de fleste studiene ved OsloMet gått opp. Det sier noe om hvor høye vitnemålskarakterer årets ferske søkere har med seg, og at søkerne er målrettede i sine valg av studier, sier prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, i en pressemelding.

Poenggrensene angir den med lavest poengsum som kom inn i opptaket og er en indikasjon på hvor vanskelig det er å komme inn på et studium. Studentens poeng regnes ut fra karaktersnitt og eventuelle alder- og tillegspoeng.

Økonomi og ledelse er det studiet ved OsloMet med hardest konkurranse om plassene, der ligger poenggrensen på 62. Det tredje vanskeligste studiet å komme innpå ved det nye universitetet, er design og kommunikasjon i digitale medier. I pressemeldingen opplyser OsloMet at studier innenfor teknologi og digitalisering har økende poenggrense.

– Med den raske og altomfattende digitaliseringen av samfunnet som kontekst, er det naturlig med et trykk på studier som gir digital kompetanse, som vil være svært ettertraktet i arbeidslivet framover, sier Waaler i pressemeldingen.

Det er også stor økning i antall kvinner som søker seg til IT-studier ved OsloMet, med 20 prosent flere som har fått plass.

– Det kan tyde på at universiteter og høyskoler har nådd fram med budskapet om at IT ikke bare handler om koding, men om å utvikle løsninger for ulike fagområder i samfunnet, sier Waaler.

Topp 10: poenggrenser ved OsloMet

  1. Økonomi og ledelse, deltid, årsstudium – 62 poeng
  2. Økonomi og ledelse, heltid, årsstudium – 60 poeng
  3. Design og kommunikasjon i digitale medier, årsstudium, deltid – 58,9
  4. Farmasi, bachelor – 57,7
  5. Kunst og design – mote og produksjon – 57,7
  6. Medier og kommunikasjon, årsstudium – 57
  7. Bioingeniør, bachelor – 56,1
  8. Drama og teaterkommunikasjon, årsstudium – 56,1
  9. Ortopediingeniør, bachelor – 56,1
  10. Fysioterapi, bachelor – 55,7

Artikkeltags