Gå til sidens hovedinnhold

Stenger Oslo Lufthavn julaften

Artikkelen er over 4 år gammel

Julaften blir det omfattende testing på nye OSL.

Dermed velger Oslo Lufthavn å stenge flyplassen for kommersiell trafikk på julaften fra klokka 15.

Nød- og ambulansetrafikk, samt postfly vil gå som normalt.

– Vi stenger fordi vil skal gjennomføre en omfattende testing av systemene for passasjer- og trafikkstyring. Når vi tester disse systemene er det ikke mulig å ha passasjertrafikk i terminalen, sier prosjektleder Hans Petter Stensjøen i Avinor.

LES OGSÅ: Ansatt på Gardermoen trodde ikke sine egne øyne da hun så ut på rullebanen 

Testingen gjennomføres fordi Avinor ønsker å teste alle kritiske systemer i forbindelse med den store utvidelsen som har pågått siden 2011.

Og siden julaften etter klokka 15 er den tida på året da færrest passasjerer benytter flyplassen, er også dette tidspunktet det beste for testen.

Flyplassen åpner ikke igjen før klokka 11. 1. juledag.

Dersom fly blir forsinket på julaften vil det legges til rette for at avgangen går som normalt, dog med svært begrenset tilbud på flyplassen.

Les også

Finn fram på «nye» Oslo Lufthavn – les mer her!

 

Dersom fly blir forsinket inn til Oslo lufthavn og kommer etter klokka 15, blir de omdirigert til andre lufthavner i nærheten.

– Vanligvis er det rundt 70.000 som reiser til og fra Oslo lufthavn på en vanlig dag. På julaften og første juledag i år vil det være rundt 12.000 passasjerer per dag. Ingen flyselskaper har ruter med avgang i den stengte perioden, så denne stengingen berører relativt få passasjerer, sier Stensjøen.

120 ansatte på jobb

Totalt vil rundt 120 ansatte fra forskjellige selskaper delta på testingen. Det betyr at mange vil feire julen på flyplassen sammen med kolleger.

– Det blir en spesiell jul for mange, men heldigvis har vi dedikerte ansatte som har sagt ja til å hjelpe oss med dette. Uten dem hadde det ikke vært mulig, så vi setter stor pris på innsatsen/engasjementet. Vi skal sørge for litt julestemning og god julemat til alle som er med, så vi håper det blir et lite plaster på såret, sier Stensjøen.

Fra og med første juledag klokken 11.00 vil Oslo lufthavn åpne for fullt og trafikken gå etter planen.

Kommentarer til denne saken