Travel Retail Norway (TRN) som driver butikkene på Gardermoen har åpnet for å forhåndsbestille varene på nettet, slik at de kan hentes av kunden ved ankomst.

Foreløpig gjelder dette kun ved butikken som ligger i ankomsthallen, men etter hvert vil TRN også utvide tilbudet til å gjelde avgangsbutikkene.

– For å bruke denne tjenesten må man selvsagt ha vært utenfor landets grenser i 24 timer. Dette er et tilbud som vi tror først og fremst vil gjøre taxfreehandelen enklere og raskere for de reisende, sier kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i TRN til Aftenposten.

Navnet på det nye tilbudet heter «Klikk & Hent».

Bestille 24 timer før

For å bruke tilbudet må du bestille varene minst 24 timer før ankomst. Varene blir plukket og pakket av personalet, slik at alt ligger klart til du lander.

Ved skrankene til det nye tilbudet blir varene utleveret mot at kunden viser fram boardingkortet og betaler.

– Hele vårt sortiment i den butikken du ankommer er åpen for nettbestilling. Vi har hatt et lite testprosjekt gående i Stavanger siden i fjor sommer, og det vi ser er at spesielt forretningsreisende med dårlig tid og familier som reiser med flere barn og stor oppakning er de som spesielt har svart at de ser dette som et godt tilbud, sier Dagestad til Aftenposten.

Foreløpig er det kun mulig å benytte tilbudet på Gardermoen og i Stavanger, men på sikt vil det også åpnes for det samme tilbudet i Bergen, Trondheim og Kristiansand.