Gå til sidens hovedinnhold

Orlunds etterfølger på plass: – Ikke med lett hjerte

Erfaren toppleder krysser fylkesgrensa.

Etter et ekstra kommunestyremøte 30. juni i fjor gikk Anita Orlund og Nannestad kommune hver sin vei. Hun hadde da vært rådmann i kommunen siden høsten 2018. Samtidig endret Nannestad tittelen på administrasjonens øverste leder fra rådmann til det mer kjønnsnøytrale kommunaldirektør. Økonomisjef Runar Nilsen ble konstituert som kommunedirektør inntil hennes etterfølger var funnet. Nå har man det.

Rådmann i Nord-Odal

Mandag tilsatte kommunestyret ny kommunedirektør. Nytilsettingen var enstemmig og i tråd med formannskapets enstemmige innstilling.

Ny kommunedirektøren er Runar Kristiansen (54), rådmann i Nord-Odal de siste sju årene.

– I tillegg til de løpende oppgaver, har han blant annet arbeidet med store og viktige næringssaker, samt jobbet strukturert og kreativt for å snu befolkningsnedgangen i Nord-Odal. Før dette var Kristiansen rådmann i Leirfjord kommune i Nordland i fem år, heter det i pressemeldingen fra Nannestad kommune.

Før det har han blant annet jobbet ti år som kommunal etatssjef/kultursjef, hvorav fem år i Skien kommune tidlig på 2000-tallet. Kristiansen har også bakgrunn som lærer fra videregående- og folkehøgskole, samt fra egen næringsvirksomhet innen import, kunstformidling og forlagsvirksomhet.

Han tiltrer som kommunedirektør i Nannestad kommune 1. juni.

– Ikke med lett hjerte

– Jeg slutter ikke med lett hjerte, Nord-Odal er en fin kommune å jobbe i. Det politiske klimaet er godt, og kommunen har dyktige og dedikerte medarbeidere, sier Kristiansen til Glåmdalen.

Han er den av rådmennene i Kongsvinger-regionen og Nes som har sittet lengst i rådmannsstillingen.

– Få ting skyver meg vekk fra Nord-Odal. Samtidig er Nannestad og Gardermoen den mest spennende regionen i Nord-Europa, og det lokker når man får muligheten til å være med på utviklingen, sier Kristiansen, kjent som en frittalende rådmann som har vært opptatt av å snu skuta og få flere innbyggere og bedre økonomien i Nord-Odal.

Han er opprinnelig fra Hamar, men bor nå i Lillestrøm. Dermed har også litt kortere reisevei til jobb vært med i vurderingene.

– Glade for å lande prosessen

– Vi er glade for å lande tilsettingsprosessen med et enstemmig vedtak, og ser fram til å samarbeide med Kristiansen. Nannestad kommune er inne i en spennende tid, med omorganiseringer og store investeringer som hele befolkningen vil få glede av. Vi tegner snart kontrakt for rehabilitering og bygging av nytt bibliotek/kulturhus/kommunehus. Ny svømmehall følger hakk i hæl. Det samme gjør nye demensboliger og kulturtorg, samt en betydelig opprustning av dagtilbudet for utviklingshemmede. Kristiansen vil bli toppleder i en kommune i sterk vekst og med stort potensial., uttaler ordfører Hans Thue.

Kommentarer til denne saken