Gå til sidens hovedinnhold

Orgelkonsert i Jessheim kirke

Innsendt

Lørdag 22. august kl. 13.00 blir det orgelkonsert i Jessheim kirke. På programmet står verker av Bach, framført av organist Abram Bezuijen.

"Ja, hva er det med Bach? Det er både lett og vanskelig å utdype", forteller Abram fra orgelkrakken. "Bach er et must for organister. Han er som det daglige brød. Han er umulig å komme utenom. Alle organister spiller verker av Bach. Han er uovertruffen, mesteren."

Abram spiller alle Bachs orgelverker i en serie av 20 konserter. Dette programmet er den 19. i rekken. Sist gang Abram hadde konsert i Jessheim kirke - i januar - spilte han den 18. konserten. Abram ble da veldig begeistret for orgelet og kirkerommet, og gleder seg til å komme tilbake.

Gratis inngang. Kollekt ved utgangen.

Abram Bezuijen studerte orgel hos Hr. Arie J. Keijzer og piano hos Hr. Frans van Hoek, begge deler ved Rotterdams Konservatorium. I 1990 fikk han sitt diplom i hovedfag orgel (bachelor med pedagogikk) og i 1991 solistdiplom (master).

Mellom 1990 og 1992 var han organist på det historiske orgelet i Dirksland (Nederland). I 1992 ble Bezuijen ansatt som organist i Høyanger. Siden har han fordypet seg i norsk orgellitteratur, og i 1995 spilte han inn sin andre CD-plate, ”Norwegian Composers”. I 1997 mottok han et stipend fra ”Fond for utøvende kunstnere”, som ble brukt til videre studier hos Professor Harald Vogel i Tyskland. Abram Bezuijen konserterer både i Norge og utlandet, og fra spillet hans er det gjort både radio- og fem cd-opptak, bl.a. cd-en med Bachs ”Goldbergvariasjoner”. Bezuijen har vært solist med flere ensembler og orkestre, bl.a. Trondheimsolistene og Minsk Kammerorkester i bl.a. Poulencs g-moll, Rheinberger og samtidsmusikk. Sommeren 2019 dirigerte han Bachs Matteuspasjon på Kristupo-festivalen i Vilnius, Litauen, sammen med The Lithuanian Chamber Orchestra. Siden 1997 har Abram Bezuijen vært ansatt som organist i Haug kirke i Øvre Eiker.

Kommentarer til denne saken