Adam fikk jobb gjennom potent 50-åring

FEIRET: Orbit Arena er 50 år, og under fredagens fest ble Adam Ahiris flotte jobbhistorie brukt som eksempel på at Orbit Arena trengs, sier stortingsrepresentant Tone Trøen (t.h.). I midten Orbits direktør Hanne Ulsletten. Foto: Øyvind Mo Larsen

FEIRET: Orbit Arena er 50 år, og under fredagens fest ble Adam Ahiris flotte jobbhistorie brukt som eksempel på at Orbit Arena trengs, sier stortingsrepresentant Tone Trøen (t.h.). I midten Orbits direktør Hanne Ulsletten. Foto: Øyvind Mo Larsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Adam Arihi var noen møter hos Orbit Arena. Etter et halvt år fikk han fast jobb på Kiwi. Derfor er 50-årsjubilanten Orbit Arena viktig.

DEL

160 gjester, stortingsrepresentanter og ordførere som perler på et kjede var til stede da Orbit Arena feiret seg selv. Og godeste Adam Arihi ble trukket fram i flere av talene underveis i festen for aktøren som har hatt arbeidsinkludering og attføringstjenester på agendaen siden 1968.

– Jeg var på fem møter hos Orbit Arena. Der kartla vi hva jeg kunne og hva jeg kunne tenke meg. Og jeg fikk fast stilling i 50 prosent hos Kiwi i Gotaasalleen på Jessheim etter fem måneder. Jeg er veldig fornøyd med både Orbit Arena og arbeidsplassen min, sier Adam.

– Og du er stolt av deg selv også, vel?

– Nå er ikke jeg av typen som går og skryter av meg selv, men jeg er stolt av det jeg har fått til.

Skiftende tider

Mange av talerne snakket om hvor omstillingsvillig Orbit Arena har vært som bedrift; ved oppstart i 1968 var det snakk om å skaffe arbeidsplasser i industrien. I 2018 er det knapt industriarbeidsplasser å oppdrive.

– I dag er det kurs i jobbsøking og andre forberedelser som må til for å komme tilbake i arbeidslivet igjen, sier Hanne Ulsletten, administrerende direktør i Orbit Arena.

– Hvordan ser framtiden ut?

– Vi flytter hovedkontoret vårt til industrifeltet på Jessheim, og jeg har god tro på at vi også i framtiden har en misjon og funksjon, sier Ulsletten

– Orbit Arena og de andre bedriftene i denne bransjen er viktige. Det finnes dem som trenger tilrettelagt jobb og arbeidstrening. Alle kan jobbe, og Orbit Arena bidrar til at flere kan jobbe, sier stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen (H) til Romerikes Blad.

ENDRINGER: Tidligere var det plass til mange i industrien, men sånn er det ikke lenger. Og vi må legge til rette for dem som sliter med å komme seg i jobb, sier Tone Trøen, stortingsrepresentant for Høyre.

ENDRINGER: Tidligere var det plass til mange i industrien, men sånn er det ikke lenger. Og vi må legge til rette for dem som sliter med å komme seg i jobb, sier Tone Trøen, stortingsrepresentant for Høyre. Foto:

– Den nye regjeringen har som målsetting at fem prosent av nyansatte i staten skal han nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en sin, og min oppfordring er at bedrifter der ute blir med på inkluderingsdugnaden. Historiene til folk som Adam Arihi viser verdien av å våge å satse – både som arbeidstaker og arbeidsgiver, sier Trøen.

Artikkeltags