Her vil de skape et nytt senter for ungdommen

GOD PLASS: Ved skateparken på Gystadmarka, mener varaordfører Willy Kvilten (t.v.) og partikollega Hans Jørgen Borgen at det er god plass til å bygge et innendørs senter for ungdommen på Jessheim.

GOD PLASS: Ved skateparken på Gystadmarka, mener varaordfører Willy Kvilten (t.v.) og partikollega Hans Jørgen Borgen at det er god plass til å bygge et innendørs senter for ungdommen på Jessheim. Foto:

– Det er et spenstig forslag vi har begynt å se på. Vi håper flere tenner på ideen.

DEL

Det sier Høyre-politikerne Willy Kvilten og Hans Jørgen Borgen. Duoen har hele partiet i ryggen, når de nå kommer med et forslag om å skape et nytt kraftsenter for ungdommen like ved idrettsområdet på Jessheim.

– Det er tverrpolitisk enighet om at vi trenger et nytt sted for ungdommen på Jessheim, men det er litt forskjellige meninger om hvor det bør plasseres. Vi mener dette området passer ypperlig, sier varaordfører Kvilten.

Området det er snakk om er rett ved skateparken på Gystadmarka. Like i nærheten ligger det både barneskole, ungdomsskole, friidrett- og fotballstadioner, samt flerbrukshallen. Det er også her den nye svømmehallen etter hvert vil komme.

– Vi ønsker å skape positive møteplasser for ungdom utenfor bykjernen, der voksne kan ha en viss kontroll. Fordelen med denne plasseringen er at har man plass til å bygge noe på ungdommens premisser. I tillegg er det et område hvor ungdommen er mye fra før, sier Borgen.

– Må tenke framover

Det er planlagt mange nye boliger i området rundt Gystadmarka i tiden framover. Høyre-duoen mener det dermed vil være lurt å være tidlig ute med gode tilbud til ungdommen her.

– Det er her den virkelig veksten vil komme i tiden framover. Da gjelder det å tenke langt fram og smart. Dette er ettertraktet og nødvendig, i et område som står foran en rivende utvikling, sier Kvilten.

Skateboard, boksing og E-sport?

Tanken med et eventuelt nytt senter for ungdommen, er å bygge videre på suksessen som har vært ved skateparken.

VIL BYGGE VIDERE PÅ SUKSESSEN: Willy Kvilten (t.v.) og Hans Jørgen Borgen er imponert over hvor mye liv det er på skateparken. Nå ønsker de å videreutvikle tilbudet innendørs.

VIL BYGGE VIDERE PÅ SUKSESSEN: Willy Kvilten (t.v.) og Hans Jørgen Borgen er imponert over hvor mye liv det er på skateparken. Nå ønsker de å videreutvikle tilbudet innendørs. Foto:

– Populariteten til den parken har imponert oss voldsomt. Her yrer det av liv. Vi ser behovet for å utvide med gode skatefasiliteter også vinterstid. I tillegg ser vi at kampsportidrettene trenger mer plass. De har allerede vokst seg ut av lokalene i flerbrukshallen. Målet med dette ungdomssenteret, er blant annet å plukke opp de som faller utenfor de mer vanlige idrettene som fotball, håndball og ishockey, sier duoen.

Borgen og Kvilten mener området passer perfekt for et nytt ungdomssenter, men er klare på at de gjerne tar imot innspill på hvilke tilbud som kan være der. De vil også involvere ungdommen selv, spesielt gjennom kommunens eget ungdomsråd.

– Det er ikke sikkert det er biljard og diskokuler som er kult lenger. Vi vet jo blant annet at E-sport er i vinden og det kan absolutt være et godt alternativ å få inn i et sånt senter. I tillegg kan det hende det også melder seg på andre behov, som vi ennå ikke har tenkt på, avslutter Borgen.

Artikkeltags