Gå til sidens hovedinnhold

Oppgitt over E16-prosessen: – Veien kunne snart ha stått ferdig

Sverre Myrli (Ap) er oppgitt over E16-prosessen og mener nesten 20 år er somlet bort.

Torsdag vedtok styret i det interkommunale plansamarbeidet å sende ni alternative linjevalg ut på høring. Seks av dem ligger i korridor A og vil aldri kunne bli vedtatt, siden Ullensaker sier nei til ny motorvei gjennom sin kommune.

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap), som også er medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen, ønsker ikke å blande seg inn i prosessen med Nye Veier og de fire kommunene med ordførerne i spissen. Han har likevel sterke meninger om manglende framdrift for veiprosjektet.

– Ørkesløs diskusjon

– Hele greia er vanvittig. Det har vært en ørkesløs diskusjon om trasé i mange år. Stoltenberg-regjeringen la opp til byggestart i 2017, det betyr at veien snart kunne ha stått ferdig. Men Høyre og Frp ville begynne med dette tullet og overføre prosjektet til Nye Veier, sier Myrli.

– Bakgrunnen var jo at Statens vegvesens forslag ble for dyrt på grunn av utfordringer med kvikkleire?

– Veivesenet har bygd veier der det har vært kvikkleire i alle år. Det hadde vært mulig å gjøre noen justeringer på traseen i stedet for å starte helt fra begynnelsen igjen. Å overlate prosjektet til Nye Veier har medført flere år med planlegging og utredninger. Jeg vil si at vi har kommet kortere nå enn da Nes kommunestyre vedtok en nordlig trasé i 2003.

– Ulike interesser

Myrli misunner ikke lokalpolitikerne som skal forsøke å bli enige om hvor veien skal gå.

– Det blir selvsagt vanskelig, for de fire kommunene har ulike interesser. Veien burde enkelt og greit vært bygd ferdig mellom Nybakk og Slomarka i den traseen veivesenet hadde planlagt, eventuelt med noen justeringer, sier stortingsrepresentanten.

Kommentarer til denne saken