Inspirert av Oslo Operaball har Blaker Skanse nå også fått sitt eget operaball. Operaballstyret, også kalt Operafantomene, gleder seg villt til å dele denne opplevelsen med lokalbefolkningen, og alle de andre som kunne tenke seg en opplevelse litt utenom det vanlige. Stedet er kommandantboligen på Blaker skanse, lørdag 25. januar. Ballet er en del av Sørumfestivalen.

Dresskoden er ikke streng - lang kjole og dress, og kanskje en maske, det holder lenge. Men har man lyst til å ta det helt ut med parykk, tiara og bling, så er det fullstendig lov.

Programmet inneholder mye klassisk musikk og opera, som jo navnet tilsier, men presenteres på en variert måte. Både som konsertform og som taffelmusikk og dansemusikk. Her skal man få nyte både musikken og selskapet man kommer med.

Som velkomsthilsen vil de besøkende oppleve et forrykende utendørs flammeshow av Henrik Bøe Larsen ifra Romeriksspillene, så vil de lokale Operafantomene åpne operaballet med en liten scene operakomedie. Cirka kl 20 vil Skuggsystrar ta over underholdningen hvor de løfter fram musikken og livshistoriene til en håndfull kvinnelige komponister fra 1600-tallet til i dag.

Kvelden utarter seg videre med nydelig sang og musikk av far og datter, Richard og Emma Morgan, mens baren og kjøkkenet er åpent. Det vil danses inn i de sene nattetimer. Er man usikker på trinnene, vil man lett kunne slå følge takket være våre egen danseinstruktør Jorid Holmsen med mannen Holm Holmsen, akkompagnert av Ottar Johansen på trekkspill.

Bli med på denne fortryllende opplevelsen på vintervakre Blaker Skanse i januar. Forbered deg på et magisk operaball med musikk, dans og moro!! Arrangementet passer for alle som er interessert i klassisk musikk, opera, dans, eller for den som bare vil få et minne for livet!