Det melder selskapet selv i en pressemelding.

– Med ham som konsernsjef føler vi oss trygge på at Amedias gode resultater de siste årene blir videreført og videreutviklet. Dette innebærer fortsatt satsing på journalistikk og relevant og godt innhold, sier styreleder André Støylen i Amedia.

Opdahl overtar stillingen etter Are Stokstad som har vært konsernsjef de siste seks årene. Opdahl tiltrer stillingen 10. august.

– Jeg er svært ydmyk for den tilliten jeg er gitt, og det Amedias mediehus representerer. Våre aviser spiller en helt avgjørende rolle i samfunnsutviklingen, og mitt oppdrag er, sammen med mange og dyktige medarbeidere i hele landet, å sørge for at den gode utviklingen vi har, også fortsetter i årene som kommer, sier Opdahl.

Nordlendingen har vært i konsernledelsen i Amedia i flere år, som konserndirektør med regionansvar for mediehus, forbrukermarked og produktutvikling. Han har bakgrunn blant annet som redaktør i Tromsø-avisen Nordlys og regionredaktør i NRK i Nord-Norge.

Amedia er landets største utgiver av lokale medier, deriblant Romerikes Blad, MittJessheim og MittLillestrøm. Totalt eier konsernet 75 lokalaviser, 11 lokale nettsteder og den landsdekkende Nettavisen. Daglig når disse mediene 1,9 millioner lesere, og totalt har avisene rundt 650.000 abonnenter.