Ønsker ikke ny privatskole

Artikkelen er over 1 år gammel

Ullensaker kommune fraråder etablering av Hoppensprett Barneskole Jessheim.

DEL

Søknaden ble behandlet av kommunestyret tidligere i måneden, og vedtaket der er nå oversendt til Utdanningsdirektoratet som kommunens uttalelse.

Frykter redusert kvalitet

Den negative uttalelsen begrunnes med at for stor andel private skoler vil kunne føre til redusert kvalitet på det kommunale skoletilbudet.

– Det er allerede gitt tillatelse til opprettelse av Childrens International School med 268 elever på 1.-10. trinn i Jessheim-området. Skolen er godkjent for oppstart høsten 2019, heter det i uttalelsen.

Kommunens erfaring med Hoppensprett Ungdomsskole tilsier dessuten at en privatskole i Ullensaker vil rekruttere 70-80 prosent av elevgrunnlaget sitt i vertskommunen. En etablering av ytterligere en skole i området vil gi langt høyere usikkerhet rundt kapasitetsberegning.

Negativ økonomisk konsekvens

– Det er sannsynlig at opprettelsen av en ny privat barneskole vil føre til økt rammetrekk, uten at kommunen kan redusere kostnadene tilsvarende. Dette vil kunne medføre en negativ økonomisk konsekvens for kommunen, skriver kommunen videre i sin uttalelse.

Hoppensprett antyder at de vil kunne ha en skole klar til skolestart 2020. Ut fra at begge de to områdene det pekes på må omreguleres/detaljreguleres før utbygging, anser kommunen det som lite realistisk med en slik framdrift, selv med svært rask regulering og kort byggetid.

Under kommunestyrets behandling ble det med 24 mot 20 stemmer vedtatt å fraråde etablering. Det er verdt å merke seg at både Frp og Høyre sprakk ved voteringen.


IKKE STØTTE: Styreleder Paal-Mogens Furuseth i Hoppensprett Barneskole Jessheim.

IKKE STØTTE: Styreleder Paal-Mogens Furuseth i Hoppensprett Barneskole Jessheim. Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken