Astrid Uhrenholdt Jacobsen fortalte nylig til NRK at hun med tanke på kroppsfokuset i langrenn, ga landslagets klesleverandør beskjed om å levere klær som viste mindre hud. Dette gjelder da spesielt trenings- og konkurransetøy utøverne får på sommeren.

– Jeg sa ikke at «nå må vi gjøre noe», og at «dette er krise». For det er ikke krise det vi har fått. Men noen liker noen ting bedre enn andre. Sånn vil det alltid være.

– Så har det vært adressert at man ønsker et bredere utvalg som kan passe til dem som ønsker å vise mye, og de som ønsker å vise lite, sier Jacobsen til NRK, og opplyser at hun har snakket med flere om problemstillingen.

Markedssjef Espen Krogstad i Active Brands som eier Dæhlie-merket, bekrefter overfor NRK at langrennsstjernen har gitt beskjed om at tøyet måtte tilpasses bedre.

– Vi har jobbet med henne og andre utøvere for å utvikle kolleksjonene i den retning de ønsker på dette området, og står fullt bak denne utviklingen, opplyser Krogstad i en SMS til NRK.

 

– Applauderer

Bjørn Dæhlie selv er grunnlegger, aksjonær og aktiv i selskapet som produktutvikler.

– Jeg synes dette er positivt, og klesfirmaet jobber tett med både landslaget og skijentene. Vi har kvinnelige designere som skjønner disse problemene og innspillene. Jeg applauderer at Astrid er så aktiv også i dette spørsmålet, sier Bjørn Dæhlie til NRK.

Jacobsen tror det er krevende å være leverandør, for eksempel det å balansere det utøvere ønsker og hensynet til hva som er salgbart og hva merkevaren ønsker å stå for.

Uhrenholdt Jacobsen understreker også at hun ikke har oppfattet Dæhlie som en leverandør som ønsker å bidra til negativt kroppsfokus

 

– Mitt ansvar

– Det har noe å si hva du har på deg. Men det er jo den enkeltes valg eller vurdering hva du har på deg i de bildene. Skiforbundet kan drive holdningsskapende arbeid, og lære oss opp i å forstå konsekvensene av å gjøre det ene kontra det andre. Men det er til syvende og sist mitt ansvar hva jeg legger ut, sier Uhrenholdt Jacobsen til NRK.