Høyere temperatur har ikke Meteorologisk insitutt målt på Romerike i år.

– I dag var årets varmeste dag, men den kan bli slått allerede i morgen. Så kan den igjen bli slått på fredag og lørdag, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meterologisk institutt til rb.no.

Les også: Drømmepåske på Romerike: – Kan få temperaturer opp mot 18 grader

– Nære 20-tallet

Værvarselet lover nemlig stigende temperaturer og fortsatt pent vær i dagene som kommer.

– Dette høytrykket gir oss mer pent vær framover. Temperaturene vil ligge et sted mellom 15 og 20 grader. Jeg tror ikke vi får se 20-tallet, men det blir ikke langt unna, sier Escobar Løvdahl.

Les også: Stor fare for gressbrann: – Det er veldig tørt

Prognosene tyder på en liten endring i værtypen 1. og 2. påskedag, men meteorologen poengterer at det ikke er sikker prognose.

Advarer mot UV-stråling

Sol og høye temperaturer fører med seg økt UV-stråling og stor gress- og lyngbrannfare i vårt distrikt. Escobar Løvdahl råder derfor alle som skal ut i påskesola til å smøre seg med solkrem og ikle seg solbriller.

– Selv om det i perioder vil være skyet, blir det lyst og fortsatt høy UV-stråling. Det gjelder å passe seg, advarer meteorologen.

Stedvis kan det forekomme nattefrost på Romerike i dagene som kommer, men Meteorologisk institutt varsler at også nattetemperaturene vil stige i dagene framover.