Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser pressekonferanse: Stor usikkerhet rundt Norges stafettlag

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er knyttet stor spenning til uttaket av Norges stafettlag. Ragnhild Haga er sikker, Heidi Weng sliter, mens Maiken Caspersen Falla vil gå.

LES OGSÅ!

(Nettavisen): Landslagsledelsen har imidlertid ingen planer om å offentliggjøre hvilke fire kvinner som skal representere Norge.

I en melding til de norske mediene i Pyeongchang informerer Norges pressekontakt at den planlagte pressekonferansen fredag blir avlyst. Det er fordi landslagsledelsen ønsker å holde laget hemmelig frem til påmeldingen.

Hittil er det Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg som har fått sjansen på distanserennene i lekene i Sør-Korea, men de to sistnevnte har ikke levd opp til forventingene.

Med både Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sultne på å gå, er det nå usikkert hvem landslagsledelsen kommer til å velge.

Flugstad Østberg ble nummer 11 på åpningsdistansen 15 kilometer skiathon, slått ut i kvartfinalen på sprinten og torsdag måtte hun nøye seg med en 7. plass - 1 minutt og 5 sekunder bak vinner Ragnhild Haga.

Østberg usikker

Les også

Familien gråt av glede da Ragnhild knuste Kalla!

 

Til Nettavisen innrømmer hun at hun er usikker på hvem som kommer til å få gå stafetten for Norge.

- Det er vanskelig å si. Det må du kanskje spørre trenerne om, men det er to stykker som går ganske fort i dag (Haga og Bjørgen) som er ganske selvskrevne, og så er det to til som blir vanskelig å ta ut, sier Østberg til Nettavisen.

- Uansett hvem som får gå, så kommer det til å være noen som er veldig klare for det. Jeg er veldig klar hvis jeg får sjansen og jeg har selvfølgelig veldig lyst til å gå den stafetten. Det blir opp til trenerne å avgjøre, forteller Østberg.

Hun er usikker på hvorfor det ikke har gått hennes vei til nå i Pyeongchang.

- Det er et godt spørsmål. Jeg føler det bor mye i meg. Jeg har jobbet knallhardt over mange år, jeg har gjort mye bra i treningsarbeidet og hadde selvfølgelig håpet at jeg skulle få litt mer betalt for det enn jeg gjør.

- Det er ikke dårlig det jeg gjør, men det er ikke det siste kneppet opp som er bra nok. Jeg hadde selvfølgelig håpet det, sier Flugstad Østberg til Nettavisen.

Weng i villrede

Les også

Romerike er en OL-stormakt

 

I likhet med Flugstad Østberg har også lagvenninne Weng underprestert til nå i OL. Torsdag var hun nesten halvannet minutt bak Haga i mål på 10-kilometeren.

- Jeg føler bare at jeg går der ute uten at jeg liksom får opp farten. Det er litt frustrerende. Samtidig når vi går sprint, så føler jeg at jeg har litt fart også. Jeg vet likesom ikke helt hva som skjer, sier Weng etter torsdagens løp.

Også Weng er usikker på om hun får representere Norge på stafetten.

- Jeg håper jo det, men det er et godt spørsmål. Vi får se. Heldigvis er det ikke jeg som skal ta ut noe lag. Jeg føler at jeg gikk greit på den klassiske delen på skiathlon. Jeg håper at jeg får gå en klassisk etappe, men jeg skjønner også at hvis det er andre som er foran meg, så er det sånn. Det får jeg ikke gjort noe med. Sånn blir det da, forklarer Weng.

Uhrenholdt Jacosben og Falla

Les også

Sloknet som barnestjerne – tok fyr igjen i OL

 

Trolig er det Uhrenholdt Jacobsen som står først i køen dersom landslagsledelsen velger å vrake Weng eller Flugstad Østberg.

Heming-løperen fikk starten av OL ødelagt av sykdom, men mente hun fortjente å få gå torsdagens 10-kilometer. Det fikk hun ikke, men nå er spørsmålet om hun vil få tillit på stafetten.

Samtidig har også sprinteren Caspersen Falla ytret ønske om å gå. Det fortalte hun norsk presse etter at hun tok OL-sølv på sprinten onsdag.

Falla var på VM-laget som tok stafettgull i Lahti forrige sesong, og imponerte den gangen.

Sprintspesialisten frykter imidlertid at hun ikke har prestert godt nok på distanserenn i verdenscupen denne vinteren til å få sjansen.

Svaret må vi uansett vente på.

- Vi holder alle muligheter åpne, og vi skal tenke oss nøye om, så kommer til å ta den avgjørelsen vi har best magefølelse på, for at vi skal kunne ta det gullet, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad torsdag.

Kvinnenes stafett blir arrangert lørdag.

Kommentarer til denne saken