Gå til sidens hovedinnhold

Svindal skifter fokus når nasjonalsangen spilles

Artikkelen er over 3 år gammel

- Dette høres sikkert sprøtt ut, men øyeblikket når de spiller nasjonalsangen, er som et tegn, sier Aksel Lund Svindal før fredagens super-G.

(Nettavisen): Kort tid etter at alle presseoppdrag og dopingtester var gjennomført satte Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud seg på ergometersykkelen.

Torsdagens utfor skal ut av beina, og fokus skal rettes på fredagens super-G-konkurranse så fort som overhode mulig.

- Vi har gode sjanser, så vi må passe på at vi ikke er helt utslitt når startskuddet går, sier Svindal til Nettavisen, vel vitende om at medaljeseremoni kvelden før konkurransen neppe er noen fordel.

- Fysisk sett blir det ikke ideelle forberedelser, men mentalt så tenker jeg at det vi får negativt i bagasjen med å skulle dra på medaljeseremoni nå, tar vi igjen for i at vi stiller inspirert til start i morgen.

Skifter fokus

Når nasjonalsangen spilles og følelsene tar overhånd hos norske idrettshjerter, forteller Lund Svindal at hans fokus er et helt annet sted.

- Dette høres sikkert helt sprøtt ut, men det øyeblikket når de spiller nasjonalsangen, er som et tegn. Samtidig som man nyter nasjonalsangen, begynner man å tenke på løpet neste dag. Det er som en trigger. «Nå er dette gjort, dette er perfekt, nå la oss fokusere på morgendagen.» Jeg vet at Kjetil vil slå meg i morgen, så når vi hører nasjonalsangen, begynner vi å tenke på morgendagen.

Les også

Aksel – den råeste av alle

35-åringen sliter med smerter i knærne og innrømmer at han kjente det godt i hoppene under torsdagens utfor.

- Hoppene var ganske lange i dag. Jeg kjente det litt, men det funker. Så lenge du bare kjenner det når det rister litt etter hoppene, er det greit. Kjenner du det i svingene, er det dritt, for da kjenner du det hele tiden.

- Dette er ikke noe som kan sette super-G-en i fare for din del?

- Nei, sier Lund Svindal kontant.

Aamodt tror på Jansrud

Kjetil André Aamodt, som tok gull i super-G både i Salt Lake City og Torino-OL, holder Jansrud som knepen favoritt før nattens konkurranse.

- Jeg tror Jansrud har litt bedre svingform inne. Det så vi på toppen i dag også. Der er han helt overlegen. Jeg tror han blir mannen i morgen. Men Aksel vant i Kitzbühel og da ble Jansrud to. Det er ingenting som er i nærheten når det er klaff for de to. Men i super-G er det nok noen flere, sier Aamodt til Nettavisen.

Aamodt trekker fram Vincent Kriechmayr og Hannes Reichelt som utfordrere, men er tydelig på at gullet i hovedsak står mellom de to nordmennene.

- Aksel har vært skadet i så mange år nå at han har blitt litt svakere i den grenen, men det er ikke mye. Det kan gå begge veier. Det er bare et «run» i super-G. Da er det den som er taktisk best av de to som stikker av med gullet, sier Aamodt til Nettavisen.

Fredagens super-G skal etter planen starte 03.00 norsk tid.

 

Kommentarer til denne saken