Gå til sidens hovedinnhold

Vil bli billigst på øl: – Skal slå Kiwi og Rema på pris

Artikkelen er over 2 år gammel

Gulating vil ha slutt på de høye prisene på øl.

– Vi skal være billigst på øl, og skal slå både Kiwi og Rema på pris, sier gründer og daglig leder Rolf Ivar Skår i Gulating, landets største utsalgskjede for spesialbrygget øl, til E24.

Priskrigen ble lansert da alle franchisetagerne var samlet før sommeren. Siden Gulating både eier leverandør, grossist-og detaljleddet, står de friere i prissettingen enn dagligvarekjedene gjør, påpeker Skår.

– Vi vil vise at øl ikke trenger å være dyrt. Dagligvarekjedene har tjent altfor mye penger på øl, og vi er klare for å slåss for å holde prisene nede, fortsetter han.

Øl under 30 kroner

Gulating hadde tidligere hovedkontorer på Strømmen, men flyttet til Skullerud i Oslo i mai. De har puber både på Jessheim, Lillestrøm og i Fetsund, og nyåpner i løpet av høsten en nyoppusset pub i de gamle Gulatinglokalene i Støperiveien på Strømmen.

Målet er ifølge Gulating at folk skal kunne kjøpe spesialøl til under 30 kroner.

– Vi er glade for all konkurranse, og skal alltid jobbe for å ha konkurransedyktige priser på alle varer, svarer kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin. Rema 1000 sier til E24 at de ikke ønsker å kommentere priskrigen.

Les også

Ansatte risikerer å måtte betale over 10.000 kroner for å parkere ved egen arbeidsplass: – Det er helt horribelt

Vil bli størst

På forsommeren fikk Gulating på plass en avtale med flere bryggerier, blant annet bryggerikjempen Hansa Borg.

Som et ledd i å bli Norges største pubkjede, har Gulating ambisjoner om å etablere ti nye puber i året, noe som vil koste eierne 100 millioner kroner i investeringer. Samarbeidet med Hansa Borg skal bidra til dette.

– Gulating er bygget på en grunnidé om å gjøre det store mangfoldet av norsk håndverksbrygget øl tilgjengelig, og å la folket selv bestemme, uttalte Skår da samarbeidet ble kjent.

Les også

Lill drømte om småbruk. Det gjorde ikke Odd. Dermed kjøpte de vingård

 

GULATING BRYGGERI AS

  • Etablert i 2013 for å selge håndverksbrygget øl fra små, lokale brygerier.
  • Består i dag av tilsammen 19 egne ølutsalg og fire puber, i hovedsak drevet av franchisetakere.

Kommentarer til denne saken