Maiken Caspersen Falla tok GULL!

GULLJENTA: Maiken Caspersen Falla leverte sitt aller beste og vant en knusende seier foran lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg. FOTO: SCANPIX

GULLJENTA: Maiken Caspersen Falla leverte sitt aller beste og vant en knusende seier foran lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg. FOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 6 år gammel

Maiken Caspersen Falla (23) tok OL-gull i sprint.

DEL

23-åringen fra Fetsund var best fra prolog til finale på dagens sprint i fri teknikk.

Fetsund-jenta spurtet ned Ingvild Flugstad Østberg og slovenske Vesna Fabjan på oppløpet på Laura skistadion i Sotsji.

I likhet med prologen og utslagsheatene tok Caspersen Falla kommandoen ut fra start og hold seg i front. Ledelsen gjennom den 1,3 kilometer lange løypa ga hun aldri fra seg og krysset målstreken først.

– Jeg har drømt om dette

Romerikes Blad møtte en jublende glad gullvinner i Sotsji:

– Dette er helt uvirkelig. Dette er sånn jeg har sett på tv som jeg egentlig ikke har trodd ville skje meg. Jeg er kjempefornøyd. Dette er den beste dagen i karrieren min, og det skjer i en sesong hvor jeg har vært i god form, men ikke helt har skjønt hvorfor det ikke har gått så bra, sier den ferske gullmedaljevinneren til rb.no.

Caspersen Falla forteller at hun som liten så OL på tv og drømte om en dag å vinne.

– Men man tror jo ikke at det kan bli virkelighet. Dette er helt uvirkelig, gjentar hun.

Slet med frokosten

23-åringen fra Fetsund slet med å få i seg mat da hun sto opp klokka 09.30 russisk tid etter å ha ligget våken i senga én time.

– Jeg sliter alltid med å spise frokost når jeg skal konkurrere. På en måte er det positivt, for det betyr at jeg har den riktige spenningen i kroppen før en konkurranse, sier hun.

Den følelsen hadde hun også i starten på det som ble en gulldag på Laura skistadion i Sotsji.

– Det var vanskelig å få ned mat. I tillegg var det lang tid å vente på rennet siden det ikke begynte før klokka 14.00 (russisk tid), sier hun.

Raskest i prologen

Caspersen Falla hadde startnummer fem i prologen og suste inn til beste tid etter å ha tatt seg gjennom den 1,3 kilometer lange sprintløypa. Tiden 2.32,07 var det ingen som klarte å straffe.

Hun var raskest også i både kvartfinalen og semifinalen, og da skjønte romerikingen at hun kunne vinne OL-gull.

– Siden flere av favorittene røk ut, visste jeg at det var en mulighet, men samtidig fokuserte jeg ikke på det. Ingvild og jeg snakket om det før finalen at vegentlig hadde nådd målet, og at vi kunne senke skuldrene. Jeg ville vært fornøyd med en topp-6 plass, og det hjalp meg til å finne roen mellom semifinalen og finalen, tror Maiken.

Sjefen fra start til mål

I Canada for fire år siden endte Caspersen Falla på 20. plass. Forventningene er helt annerledes nå for jenta som sprintet inn til VM-bronse i fjor. 23-åringen føler seg godt forberedt for det hun håper skal bli en medaljekamp.

Og de forventningene innfridde hun så absolutt.

Fra kvartfinalen og helt til hun skled jublende over målstreken som olympisk mester i langrennssprint var det Fetsund-jenta som styrte OL-konkurransen.

– Jeg har lært meg at det er jeg som må bestemme i løpene. Målet mitt var å ta teten fra start og holde på den. Det er da jeg får gjort det jeg skal. Blir du liggende bak, kan noen foran ødelegge løpet for deg. Det ville jeg unngå, og jeg er fornøyd med hvordan jeg løste det taktisk, sier hun.

Romerikes 19. OL-gull

De siste dagene før sprintkonkurransen har hun funnet den gode følelsen inne på Laura skistadion.

– Det har fungert bra for meg inn mot konkurransen. Både bakken i løypa og den siste svingen har jeg følt at jeg har hatt kontroll på, fastslår hun.

Det viste seg å være helt riktig for Caspersen Fall med den niende romerikingen som vinner OL-gull. Caspersen Fallas sprintgull var Romerikes 19 OL-gull i historen.

Slik vurderte Bente Skari, den forrige kvinnelige OL-mesteren fra Romerike, Maiken Caspersen Falla før OL:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken