Spår priskrig på øl

ANBEFALER PRISKRIG: Professor Runar Døving ved Høyskolen i Kristiania anbefaler Rema 1000 å sette ned prisene på øl og mineralvann for å vinne tilbake markedsandeler.

ANBEFALER PRISKRIG: Professor Runar Døving ved Høyskolen i Kristiania anbefaler Rema 1000 å sette ned prisene på øl og mineralvann for å vinne tilbake markedsandeler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dagligvareekspert tror Rema 1000 kan vinne tilbake tapte markedsandeler ved å skru ned prisnivået på øl.

DEL

Det er professor Runar Døving ved Høyskolen i Kristiania som anbefaler dagligvarekjeden å starte en «priskrig» på øl og mineralvann.

– Der er det så store marginer, at man ved å redusere prisen med 30 til 50 prosent vil få kundene tilbake. Litersprisen på øl bør ligge på kr 40, ikke kr 60 til 100 som i dag, sier han til Dagbladet som først omtalte saken.

Sverre Orm Øverland i Nøgne Ø og direktør Petter Nome i Bryggerie- og drikkevareforeningen mener at de ser tegn til at prisene på øl alllerede nå presses ned, skriver Finansavisen.

Blant annet er prisene på ølmerker med høyere alkoholprosent nå lavere priset på Vinmonopolet enn øl med lavere alkoholprosent i dagligvarebutikker.

– Jeg er litt forundret over at det er nettopp Vinmonopolet som går i bresjen for denne prisreduksjonen, sier Nome til Finansavisen.

Både Øverland og Nome frykter at en prisreduksjon kan være med på å presse bryggeriene.

Om det blir en priskrig vil forbrukerne mest sannsynlig få svaret på tidlig i 2018. For dagligvarebutikkene er det nemlig ikke lov å endre priser på alkoholholdig drikke fortløpende. Normalt blir prisene endret i februar og juli, skriver E24.

Artikkeltags