Dømt for hvitvasking av 45 millioner kroner

Nettverk: Ifølge siktelsen er  mange som har benyttet den siktede mannen til å hvitvaske penger. 37-åringen er nå dømt til fire og et halvt års fengsel. RB GRAFIKK/BakgrunnsFOTO: Berit Roald/Scanpix

Nettverk: Ifølge siktelsen er mange som har benyttet den siktede mannen til å hvitvaske penger. 37-åringen er nå dømt til fire og et halvt års fengsel. RB GRAFIKK/BakgrunnsFOTO: Berit Roald/Scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En 37 år gammel mann som hadde jobben med å male lokalene til krimteknikerne til Oslo politidistrikt, er dømt til fire og et halvt års fengsel for hvitvasking av 45 millioner kroner.

DEL

Mannen er i Øvre Romerike tingrett dømt for hvitvasking for 80 selskaper og til inndraging av hele det hvitvaskede beløpet på 45 millioner kroner, skriver Aftenposten.

I et intervju med avisen i fjor sto mannen fram anonymt og hevdet han hadde lagt alle kortene på bordet overfor politiet. Selve malerjobben hos Oslo politidistrikts lokaler på Bryn i Oslo var gjort hvitt, hevdet 37-åringen den gangen.

Han kommer likevel trolig til å anke dommen, ifølge forsvareren, advokat Kjell Myrland.

På listen over firmaer som har brukt 37-åringens konto til hvitvasking, er de fleste innen bygg, maling og renhold. Men også septik, transport og flytting samt en kjøreskole er representert på listen som er gjengitt i dommen. Som hvitvasker har han gjort kontantuttak av store beløp for selskapene, som ledd i svarte overføringer etter forskjellige oppdrag.

LES OGSÅ: Hvitvasket 45 millioner kroner for flere titalls firmaer

Artikkeltags