I kald vind og med tilløp til snø i lufta hadde Strømmen og Skjetten skolekorps øvelse tirsdag kveld. Da korpsmedlemmene kom seg inn i Strømmen kirke for en varmende pause, fikk de seg en stor overraskelse.

Der sto nemlig markedssjef i den lokale sparebanken, Strømmen Sparebank Dan Borgersen med en stor og fet gavesjekk i hånda.

- Vær så god, dere får 100.000 kroner, sa Borgersen til lederen i korpset, Per Tore Hoff.

Den overraskende gaven resulterte i et sus av glede blant korpsmedlemmene.

– Oj, åh! lød det mellom kirkebenkene.

OVERRASKELSE: Med den klassiske korona-hilsenen, med beina, takkes for den overraskende gavesjekken i Strømmen kirke.

Kan beholde dirigentene

– Dette varmer og kommer veldig godt med i en vanskelig tid for oss. I første rekke betyr det at vi kan fortsette å engasjere våre tre dirigenter. De lever alle sammen av oppdrag som disse hos oss. Vi kjenner veldig på samfunnsansvaret med å holde dem i arbeid i disse krevende tidene vi er inne i, sier Hoff til RB.

RB skrev tidligere i vår om skolekorpset, som i likhet med andre korps er kommet i pengeknipe på grunn av begrensningene koronaepidemien påfører dem.

Hvert år har skolekorpset to loppemarked som bidrar med om lag halvparten av inntektene til korpsets aktiviteter. I år ble vårens loppemarked avlyst, og det er også tvilsomt om høstens marked kan arrangeres.

– Vi har vurdert et mini-loppemarked, men slått det fra oss. Det vil ikke gi nok penger inn, i forhold til arbeidet som må legges ned, sier Per Tore Hoff.

I pengenød har lokale ildsjeler oppfordret lokalbefolkningen til å vippse skolekorpset støtte. I tillegg er det også gjennomført virtuelt vaffelsalg, for å spe på en uvanlig tom kasse for drift av korpset.

Økt gavebudsjettet

RBs omtale av pengeknipa i korpset hadde også Strømmen Sparebank merket seg.

Vanligvis gir Strømmen Sparebank tre millioner kroner årlig tilbake til lokalsamfunnet. Tiltak blant barn og unge prioriteres.

– Den spesielle situasjonen landet er i, gjør at banken tidligere i år bestemte seg for å øke gavepotten med en million kroner, forklarer markedssjef Dan Borgersen.

– Jeg har verdens beste jobb, som kan få dele ut pengestøtte til viktige tiltak for barn og unge. Det er spesielt de gruppene som ikke har så mye, og som har god nytte og glede av å kunne delta i aktiviteter å fritida, som musikk og idrett, vi er opptatt av å støtte, fortsetter Borgersen.

Etter at han ble markedsansvarlig i den lokale banken, er det satt mer fokus på at barn og unge får en trygg arena øve, trene og leke på.

– Det er dessverre altfor mange barn som faller utenfor, da det er dyrt å drive idrett og andre fritidsaktiviteter i dagens samfunn, sier Borgerseb.

Han har nylig også, på bankens vegne, signert samarbeidsavtaler med Skjetten fotball og Strømmen IF.

– Det blir tre-fire avtaler til i løpet av året, røper han.