Gå til sidens hovedinnhold

Odd Steinar ble begravet i raset – samboeren og datteren er fremdeles savnet

Da familiefaren løp ut fra huset, var han sikker på at samboeren og datteren hadde kommet seg i trygghet. Han har fremdeles ikke hørt fra dem.

Odd Steinar Sørengen og samboeren Ann-Mari hadde sittet oppe lenge, og la seg ikke før klokka ble ett natt til onsdag. Datteren Victoria (13) hadde vært i dårlig form noen dager og ønsket at moren skulle sove på hennes rom.

Sørengen lå derfor alene på soverommet da han ble vekket av samboeren og datteren som kom løpende inn like før klokka 04.

– «Huset raser» ropte de. Jeg trodde det brant og løp etter dem, forteller han til Romerikes Blad.

Sørengen har tidligere også snakket med VG, NRK og TV 2 om sine opplevelser.

Ble liggende inne i raset

Familien bodde i 2. etasje i en femmannsbolig i skredområdet. Da Sørengen nærmet seg slutten på trappa på vei ut av bygningen, begynte det å riste i huset.

– Når jeg har to-tre trinn igjen, har det begynt å rise veldig og hele huset raser sammen mens jeg fremdeles er der inne. På det tidspunktet tror jeg at Victoria og Ann-Mari har kommet seg ut, men jeg vet jo ikke hva de har møtt der ute, sier Sørengen.

Selv ble han liggende i et slags hulrom, uten mulighet for å komme seg noen vei.

– Men etter et par minutter begynner materialene å gi etter, og det raser mer. Da blir det skapt en større åpning, og jeg kommer meg ut.

Ute var det helt mørkt. Sørengen ropte, og fikk svar fra to naboer.

– De står lenger ned enn meg. Jeg tror da at jeg sitter på taket av huset – i hvert fall høyt oppe.

Ble fraktet til Ahus

De to naboene var lettkledde, men hadde med dyner. Sørengen var selv kledd i stillongs og T-skjorte. Naboene kom seg etter hvert opp til Sørengen. Der ble de sittende under dynene en god stund.

– Jeg roper etter Ann-Mari og Victoria. Det er mulig det er innbilning, men jeg er ganske sikker på at jeg får svar også. Det er veldig kaotisk, og jeg tolker det som at svaret kommer fra et annet sted enn vårt hus, forteller han.

Sørengen blir etter hvert svært kald og mistet følelsen i beina. Flere helikoptre sirklet over dem og hentet opp personer.

– Jeg var redd for at de ikke skulle se oss, men etter hvert blir også jeg hentet opp og fløyet til Ask.

Derfra ble han fraktet til Ahus, kald og forslått.

Har fortsatt håp om å finne familien

– På den tiden er jeg helt sikker på at jeg skal møte dem igjen, enten på sykehuset eller ved å få beskjed om at de er et annet sted, forteller Sørengen.

Nesten to døgn etterpå har han fremdeles ikke fått livstegn fra Ann-Mari og Victoria.

– Jeg lever fortsatt i håpet, men det er veldig tungt. Jeg er psykisk veldig langt nede, sier han til RB sent torsdag kveld.

Da har han blitt skrevet ut fra Ahus og kommet seg hjem til sin mor. Fredag skal han reise til pårørendesenteret på Gardermoen.

– Jeg har blitt anbefalt å få videre oppfølging. På Ahus snakket jeg med prest og jeg har fått god støtte fra alle der. Jeg tar av meg hatten for den behandlingen de gir!

Torsdag kveld ble det også kjent at en hund ble fraktet ut av skredet i god behold. Hunden var savnet fra samme området som Sørengen og familien bodde i. Det gir ham et ekstra håp.

– Jeg tenker at det kan være håp, selv om jeg ikke ser så lyst på det. Jeg har sagt at jeg skulle gjort mye for å bytte plass med datteren min. Hun er 13 år og har livet foran seg!

Kommentarer til denne saken