Jentegjengen åpnet hjemmet sitt på nyttårsaften: – Det var veldig god stemning

ÅPNET HJEMMET SITT: Denne vennegjengen fra Nittedal inviterte fremmede til nyttårsfeiring via en annonse på Finn.no. – Det var veldig vellykket, sier Ida Svenkerud.

ÅPNET HJEMMET SITT: Denne vennegjengen fra Nittedal inviterte fremmede til nyttårsfeiring via en annonse på Finn.no. – Det var veldig vellykket, sier Ida Svenkerud. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En vennegjeng fra Nittedal inviterte fremmede på nyttårsfeiring. Det frister til gjentakelse.

DEL

– Det var veldig god stemning og vi koste oss fælt, sier Ida Svenkerud.

Sammen med venninnene Lene Christina Kleiven, Ingerid Bø og Marte Svenkerud inviterte hun fremmede til nyttårsfeiring. Jentegjengen la ut en annonse på Finn noen få dager før nyttårsaften, der de inviterte folk som ikke hadde noen å feire med.

«Vi blir ikke så altfor mange i år, og tenkte derfor at vi har plass til noen som kanskje ikke har noe sted å feire eller lignende,» sto det i annonsen.

På nyttårsaften kom det to personer som jentene ikke kjente fra før. Til sammen var de ti personer på nyttårsfest.

– Det var veldig vellykket. Vi fikk noen fine gjester. Jeg tror vi kommer til å gjøre det samme neste nyttårsaften, sier Svenkerud.

Hun forteller at de spiste middag sammen, spilte spill og sendte opp raketter.

– Ikke gøy å sitte alene

Da RB intervjuet jentene før nyttårsaften, sa de at de ville invitere noen som er alene eller gruet seg til nyttårsaften.

– Jeg tror ikke det er gøy å sitte alene på store dager det snakkes mye om. Siden vi ikke er så mange som vi vanligvis pleier, tenkte vi derfor at vi kunne invitere noen som ikke har noe sted å være, sa Lene Christina Kleiven.

Flere undersøkelser viser at julen og andre store markeringer forsterker følelsen av å være ensom. Ifølge en undersøkelse gjort av SSB føler 2 prosent av unge mellom 16 og 24 år seg ensomme.

Artikkeltags