Gå til sidens hovedinnhold

Nytt tap for LSK

LSK klarte aldri å slå tilbake på eget gress. Tapte mot Viking

** Se Studio Åråsen på rb.no etter kampen fra 21.00 **
(Vi oppsummerer kampen med Tom Nordlie, Kjetil Rydje og andre gjester)

Til pause på Åråsen lå LSK under med to mål mot Viking. Etter en rolig start på kampen der bortelaget hadde ballen mest og presset hjemmelaget tilbake, kom kalddusjen i det 23. minutt.

Et langt innkast går over den første duellen, spretter foran mål før den ender opp hos Vikings Zlatko Tripic som vinner duellen mot Lars Ranger.

Hjemmelaget forsøkte å presse høyere etter det første baklengsmålet, men Viking kom fortsatt til farligheter, blant annet i det 36. minutt da Alex Craninx fikk slått et frispark ut i feltet, men som LSK-forsvaret fikk klarert.

I det 40. minuttet får Viking på nytt et innkast som Samuel Fridjonsson kaster langt inn mot feltet. Der lander ballen på hodet til Rolf Daniel Vikstøl som stusser ballen i mål.

Etter pausen var det noe jevnere mellom lagene, men i det 83. minutt kom det nok en kalddusj for LSK.

Innbytter Pål André Helland hadde nettopp kommet inn på banen da han taper sin duell og Viking kommer rundt på venstre kant. Der løftes ballen inn til Kevin Kabran på bakerste stolpe som header tilbake til Samuel Fridjonsson som kan stange inn 0-3.

Til slutt fikk likevel LSK et trøstemål ved Eliteserien-debutant Jonathan Braut Brunes. Han smeller til fra 16 meter og scoringen er ikke helt ulik en av de mange klassescoringene som hans mer kjente fetter i Borussia Dortmund har scoret.

– Vi må forsvare oss bedre enn som så. Vi brenner mye selv, sier en skuffet Gjermund Åsen etter kampslutt til rettighetshaver Discovery, før han fortsetter:

– Det er helt svart. Når vi slipper inn på lange kast på denne måten. Vi må bare plukke det vekk.

Les også

Børsen: LSK-Viking: «Slo vekk mange oppspill – og det var han ikke alene om»

Før kampen

Det er 21 år siden LSK sist inviterte til kamp på helt ny gressmatte. Akkurat som søndag var det Viking motstander også i juli i 2000.

Den gangen var det et LSK i meget god form som var verter på sitt nye Åråsen-gress. Hjemmelaget var favoritter mot et svekket Viking-lag. Men det var likevel siddisene som stakk av med seieren i en skuffende gressbaneåpning sett med LSK-øyne.

Matchvinneren i kampen som endte 0-1 var 21-åringen Jørgen Tengesdal. Han scoret sitt eneste mål for i Viking i det som var hans første periode i klubben (1998-2001).

Følg LSK-Viking direkte her fra 18.00!

SE INTERVJU MED FREDRIK KROGSTAD: – Man blir selvfølgelig irritert

Les også

Han kunne vært seriemester – nå forlenger han med LSK

Historien viser et LSK-overtak

Mandag er det nok en gang gressbaneåpning på Åråsen – snaut 21 år etter den forrige. Også denne gangen er det Viking som står på motsatt banehalvdel.

LSK er nyopprykket og kommer til sesongens første hjemmekamp med tap i fra seriepremieren mot Strømgsgodset (1-3). Viking har spilt tre kamper. De vant den første mot Brann (3-1), men har tapt de to siste mot Rosenborg (0-5) og Tromsø (0-1).

RB-TV: RBs sportsleder med siste før avspark i LSK-Viking!

Det betyr at det er to lag som trenger poeng på Åråsen denne mandagen.

  • Historisk sett har det vært et klart LSK-overtak i disse oppgjørene med 22-10-10 siden 1975.
  • Etter den omtalte kampen i 2000, vant LSK åtte strake hjemmeseirer mot Viking fra 2001-08.
  • I de ti neste møtene i perioden fra 2009-19 var det langt jevnere med 3-3-4.
  • Viking vant det forrige møtet i 2019 med 2-0. Da ble Sheriff Sinyan utvist tidlig i kampen etter en omdiskutert situasjon.

SE RB-TV FRA 21.00: Studio Åråsen etter kampen!

Les også

– Jeg har alltid hatt en drøm om å spille her

– Ute av private årsaker

Til kampen mot Viking blir det en endring på laget. Tobias Svendsen har ikke trent den siste uka på grunn av personlige årsaker. Det er ikke ventet at han vil være med i noen av de tre kampene som spilles kommende uke.

– Det er private årsaker som vi ikke kan si noe om offentlig, men det er bra med Tobias. Vi håper at han er tilbake så raskt som mulig. Utover det kan jeg ikke si noe mer nå, og det håper jeg at folk har respekt for uten at det blir spekulert noe mer rundt hans person, sier sportssjef Simon Mesfin i LSK.

Svendsens fravær fører trolig til en rokering hvor Gjermund Åsen får en mer offensiv rolle enn han hadde i kampen mot Strømsgodset, mens Fredrik Krogstad kommer inn på midtbanen.

På den positive siden er både Alexander Sannes, Jonatan Braut Brunes og Pål-André Helland nå i full trening. Helland har trent med laget de siste dagene og er med i troppen mot Viking. Det er også Sannes og Braut Brunes.

De to som definitivt ikke er med, er Uranik Seferi og Simen Kind Mikalsen. Men også de to begynner å nærme seg full trening igjen.

SE RB-TV FRA 21.00: Studio Åråsen etter kampen!

Les også

LSK-treneren om ny og gammel Åråsen: – Det er to forskjellige idretter

Kommentarer til denne saken