Gå til sidens hovedinnhold

Nytt lavmål fra Frp

Leserinnlegg

I Romerikes blad mandag 15.februar kan man lese om Sindre fra Jessheim som bor i kommunal bolig. Kommunen har gitt varsel om at boligstøtten for de som bor i kommunale boliger blir borte fra 1.april 2021 og dette kan føre til at Sindre ikke har mulighet til å bli boende.

Gruppelederen til Ullensaker Frp, Ståle Lien Hansen, har blitt intervjuet og sier følgende: «Rødt var ute og kritiserte Frp og Høyre for å ikke ha empati når vi ikke ville hente 50 flyktninger fra Moria-leiren. Hvor er empatien deres nå, disse flyktningene hadde de råd til, men ikke våre egne innbyggere?»

Frp henviser til å sette sårbare grupper mot hverandre og går langt i å antyde at empati er noe som skal fordeles ulikt alt ettersom hvor i verden du er fra. Lien Hansen bidrar her til en skremmende hatretorikk med uhyggelige undertoner. Norge har mulighet til å hjelpe begge grupper, det ene utelukker ikke det andre.

Rødt har hele veien jobbet for å beholde den kommunale boligstøtteordningen. Mulig Lien Hansen har dårlig hukommelse men Ullensaker Frp stemte ned forslaget fra Rødt i juni 2020 om å beholde ordningen slik den opprinnelig var. Kanskje han heller ikke husker at de var med å innføre gjengs leie i 2019?

Gjengs leie krever gjengs inntekt. Det har ikke de som bor i kommunal bolig. Rødt kommer til å kjempe om å fjerne gjengs leie slik at man faktisk har mulighet til å betale husleien med sin egen inntekt.

Rødt har én av 45 representanter i kommunestyret men en liten tue kan velte et stort lass. Håper Lien Hansen er med på Rødt sitt forslag om å reversere gjengs leie istedenfor å bruke alle sine krefter på å splitte Ullensakers befolkning ytterligere.

Kommentarer til denne saken