Ny mann pågrepet – mistenkt for å stå bak GPS-tyverier på Romerike

Harald Engøy

Harald Engøy Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo-politiet har pågrepet åtte personer som står bak en rekke GPS-tyver. Natt til onsdag pågrepet politiet på Romerike én mann de mistenker for det samme.

DEL

– Nå håper vi at vi har slått hull på byllen, sier seksjonsleder Harald Engøy ved Felles kriminalenhet i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Natt til onsdag ble en beboer i Nittedal oppmerksom på en mørkkledd mann som lusket rundt i boligområdet. Han kontaktet politiet og da de kom til stedet ble tyven mer eller mindre tatt på fersken.

– Vi mener å kunne knytte mannen til ferske innbrudd- og GPS-tyverisaker. Den pågrepne er fra Øst-Europa, sier Engøy og skryter av den oppmerksomme beboeren som varslet politiet.

– I saker som dette er publikum de beste detektivene. Ser man noe mistenkelig så er det bare å ringe politiet, sier han.

LES OGSÅ: Åtte personer pågrepet for GPS-tyverier

Sjekker sammenheng

Tyvene som fikk tilnavnet «VW-ligaen» har de siste månedene utført over 250 innbrudd mot biler på Romerike og i Hedmark. Onsdag formiddag opplyste Oslo-politiet i en pressemelding at de har pågrepet åtte rumenere de mener står bak 55 GPS-tyverier i Oslo.

– Vi mener de åtte som nå er pågrepet har utført GPS-tyverier i fellesskap, og at de kan stå bak mange av de anmeldte forholdene i Oslo den siste tiden, sier politioverbetjent Stig Vasbø ved Etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon.

Foreløpig er det for tidlig å slå fast dette er de samme som har herjet på Romerike de siste månedene.

GPSER PÅ AVVEIE: Politiet gjorde mange beslag av det som skal være stjålne GPSer etter flere bilinnbrudd i Oslo de siste to ukene. Foto: Politiet

GPSER PÅ AVVEIE: Politiet gjorde mange beslag av det som skal være stjålne GPSer etter flere bilinnbrudd i Oslo de siste to ukene. Foto: Politiet

– Vi er usikre på om de som er nå er pågrepet i Oslo kan knyttes til forhold her, men vi samarbeider tett med Oslo-politiet om denne saken, sier Engøy.

Vasbø opplyser til RB at de nå har startet arbeidet med å spore opp hvor GPS-ene de har funnet stammer fra.

– Når dette arbeidet er ferdig vet vi mer om de vi nå har tatt også har holdt på andre steder på Østlandet, sier Vasbø til rb.no.

Pågrepet i camping-hytte

Etter spaning av Oslo-politiet ble de åtte rumenerne ble pågrepet i en hytte på Bogstad camping tirsdag morgen. Ved pågripelsen fant politiet mange GPS-systemer til VW og Skoda. Ifølge Vasbø har de blant annet funnet 27 integrerte GPS-er til en verdi av over 30.000 kroner per stykk.

Politiet fant også store mengder kosmetikk som man mistenker kan være stjålet fra butikker på Østlandet.

– Vi mistenker at personene i grupperingen har hatt forskjellige roller. Noen har spesialisert seg på å stjele GPS-er om natta, mens andre har stjålet dyr kosmetikk fra butikker på hele Østlandet, sier Vasbø.

De åtte pågrepne, som er rumenske statsborgere, vil bli fremstilt for varetektsfengsling på torsdag.

Artikkeltags