Siktet etter knivstikking løslatt

LØSLATT: Mannen som er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette etter knivstikkingsepisoden i Rælingen, er løslatt.

LØSLATT: Mannen som er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette etter knivstikkingsepisoden i Rælingen, er løslatt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen i 20-årene som er siktet etter knivstikkingsepisoden i Rælingen mandag er løslatt.

DEL

Det opplyser politiet i en pressemelding. De opplyser samtidig at siktelsen for grov kroppsskade eller medvirkning til dette opprettholdes.

– Siktelsen opprettholdes, men slik saken står per nå, er det ikke grunnlag for varetektsfengsling. Politiet fortsetter å etterforske saken bredt med den hensikt å avklare hendelsesforløpet forut for hendelsen, opplyser politiadvokat Jane Lundstadsveen i Øst politidistrikt.

Politiet skriver at de siden knivstikkingen mandag morgen, har jobbet med å få klarhet i «de forhold som medførte at siktede ble satt i sammenheng med hendelsen og hans relasjon til fornærmede».

Den fornærmede kvinnen karakteriseres som lettere skadd, men er forventet utskrevet fra sykehus i dag.

«Det er ikke meg»

Det var 07.19 mandag morgen at politiet mottok den dramatiske meldingen om knivstikking på en bussholdeplass på Øvre Rælingsvei, ikke langt unna Hagastubakken.

Politiet rykket ut med alt tilgjengelig mannskap og en kvinne, som ennå ikke har fylt 20 år, ble funnet skadet på stedet.

Politiet bekreftet mandag kveld at de har tatt beslag i en kniv, men at de ikke ønsker å si noe om omstendighetene rundt beslaget.

Mannen i 20-årene som er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette, ble pågrepet mandag ettermiddag.

Mandag kveld ga han altså uttrykk overfor sin forsvarer at han ikke hadde noe med knivstikkingen å gjøre.

– Jeg har ikke fått innsyn i sakens dokumenter, og jeg har kun hatt en kort samtale med min klient på telefon mandag kveld. Da sa han; «det er ikke meg. Dette har ikke jeg gjort», fortalte advokat Bjørn Bråthen til RB tirsdag ettermiddag.

Artikkeltags