Skutt av politiet – varetektsfengslet i fire uker

VARETEKTSFENGSLET: Mannen i 30-årene, som fredag ble skutt av politiet etter en voldshendelse, samtykket mandag til varetektsfengsling i fire uker.

VARETEKTSFENGSLET: Mannen i 30-årene, som fredag ble skutt av politiet etter en voldshendelse, samtykket mandag til varetektsfengsling i fire uker. Foto:

Mannen i 30-årene – som er siktet for øksevold mot en kvinne, og som deretter ble skutt av politiet – er varetektsfengslet i fire uker.

DEL

Mannen samtykket til politiets begjæring om varetektsfengsling. Det bekrefter politiadvokat i Øst politidistrikt, Dag-Fredrik Reymert, overfor Romerikes Blad.

Det var NRK som først omtalte varetektsfengslingen.

Politiet har bedt om at mannen, som er hjemmehørende på Romerike, varetektsfengsles på bakgrunn av bevisforspillelsesfare.

Beslaglagt øks

Det var fredag kveld politiet rykket ut til et leilighetskompleks på Skjetten, etter meldinger om at en kvinne var alvorlig skadd.

Ifølge meldingene til politiet var hun påført skader med en øks. Da de kom til stedet, skal politiet ha observert en mann med øks. Ifølge politiet nektet han å etterkomme deres pålegg, og skal i situasjonen som oppsto også ha gått til angrep mot dem – slik politiet framstiller saken. Mannen ble da skutt av politiet.

Spesialenheten for politisaker etterforsker hva som skjedde da skuddene ble løsnet.

Mannens forsvarer, Andrea Salomonsen, som representerer romerikingen sammen med advokat Marius Dietrichson, opplyste til RB søndag at siktede skal ha blitt skutt i ryggen.

Disse opplysningene ønsker ikke politiet å kommentere.

Politiadvokat Reymert opplyser mandag at siktede ennå ikke er avhørt om voldshendelsen hvor kvinnen i 40-årene skal ha blitt angrepet med øks. Siktede er fortsatt innlagt på sykehus etter at han i helgen ble operert for skuddskadene. Den fornærmede kvinnen er utskrevet fra sykehus. Hun har gitt en forklaring til politiet.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hendelsesforløp eller foranledningen til voldshendelsen, sier politiadvokaten til Romerikes Blad.

Det er gjennomført flere vitneavhør og politiets krimteknikere har gjort undersøkelser i leiligheten hvor økseangrepet skal ha funnet sted.

Politiet skal blant annet ha beslaglagt øksen den siktede mannen skal ha gått til angrep med.

– Fornærmede hadde skader som ble påført med en gjenstand. Denne gjenstanden er det tatt beslag i, sier politiadvokat Dag-Fredrik Reymert.

Avhørt av spesialenheten

Leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker, Liv Øyen, bekrefter overfor Romerikes Blad at den siktede mannen er avhørt av spesialenheten. Også samtlige av politifolkene som var involvert i hendelsen er avhørt.

Øyen ønsker ikke å kommentere hva som har kommet fram i disse avhørene.

– På nåværende tidspunkt kan jeg kun si at det er gjennomført en rekke avhør og krimtekniske undersøkelser. Det vil være nødvendig med ytterligere avhør av de impliserte i saken, og det vil ta noe tid før vi får svar på de krimtekniske undersøkelsene, sier hun til RB.

Den siktede romerikingens forsvarer, Andrea Salomonsen, opplyser mandag formiddag at hennes klient foreløpig ikke har tatt stilling til voldssiktelsen.

Den fornærmede kvinnen har fått oppnevnt Dag Svensson som sin bistandsadvokat. Han kunne mandag ettermiddag ikke kommentere saken, da han ikke hadde snakket med sin klient.

Artikkeltags