Her blir det snø og glatte veier

SNØ PÅ ØSTLANDET: Tirsdag morgen er det varslet snø over deler av Østlandet. (Meteorologene)

SNØ PÅ ØSTLANDET: Tirsdag morgen er det varslet snø over deler av Østlandet. (Meteorologene)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå blir det kaldt og vått.

DEL

[Nettavisen:] Det fine vårværet som mye av Sør-Norge har opplevd gjennom helgen og mandag, er snart slutt. Det blir altså ikke et mildt gjensyn med mai i Sør-Norge. Fra Sørlandet til Trøndelag meldes det om nedbør og kulde, med snø mange steder, skriver Meteorologene på Twitter.

Nedbøren starter natt til 1. mai, og mange vil våkne opp til snø, sludd og glatte veier, melder Norsk meteorologisk institutt. Snøgrensen vil være mellom 200 og 400 meter. Unntaket er Vestlandet, der det blir mildere, og der snøgrensen vil ligge på mellom 800 og 1000 meter.

– Været i dag blir ganske bra, men i natt kommer det inn et lavtrykk fra sør som trekker nordover. Det vil gi nedbør i hele Sør-Norge, og den vil komme som snø på store deler av Sørlandet, Østlandet og helt opp til Trøndelag, sier meteorolog Magni Svanevik ved Vervarslinga for Nord-Norge til NRK.

– Vi er litt usikre på hvor snøen vil legge seg på veiene, men det er uansett ikke snakk om mange centimeterne, bortsett fra i fjellet, sier Svanevik.

I Nord-Norge derimot, blir det finvær 1. mai. Et høyttrykk bygger seg opp over landsdelen, og dytter vekk snøbygene som mandag preger mye av landsdelen.

Artikkeltags