Vil åpne overnatting på toppen av alpinanlegget

ENTUSIASTER FOR KOLLEN. Per Ole Thorsen (t.v.) og Erik Fjeldstad gjør endelig klar til sesong i Toppstua. Snart håper de å kunne by på overnatting.

ENTUSIASTER FOR KOLLEN. Per Ole Thorsen (t.v.) og Erik Fjeldstad gjør endelig klar til sesong i Toppstua. Snart håper de å kunne by på overnatting.

Den gamle hytta utenfor Toppstua i Varingskollen er i ferd med å få nytt liv.

DEL

Innmaten er allerede rensket ut av den gamle hytta som står sørøst for Toppstua i Varingskollen.

– Her er planen å bygge overnatting med standard tilsvarende en turistforeningshytte. På den måten kan både turfolk og dugnadsfolk overnatte på toppen, og nyte morgenen her oppe, sier leder Per Ole Thorsen i Hakadal Idrettslag entusiastisk til Varingen.

Han har selv overnattet på toppen flere ganger.

– Da har jeg spent opp hengekøyer inne i stua, og overnattet sammen med ungene, gjerne før en dugnadsvakt i stua.

Fikk ovn av privat giver

Fasilitetene på toppen av alpinbakken er i tre år drevet på dugnad. Inntektene fra en eventuell overnatting vil gå rett til stiftelsen som holder det hele i gang.

Sammen med entusiast og mangeårig løypekjører Erik Fjeldstad, gir Thorsen en oppsummering av alt de så langt har gjort.

– Det siste er gulvet. Det la vi før denne sesongen. Ovnen er også ny, og den fikk vi fra en privat giver, forteller Thorsen.

Videre har de malt alt inventar, skiftet ut til nye og klarere vinduer, tatt bort panel som har dekket til noen av vinduene og satt inn ny belysning. Kjøkkenet er nytt, med gode vifter. De har fått nytt strømanlegg, tv-signaler og bredbånd.

– Nokab la bredbåndet. Da gikk daglig leder selv oppover bakken og trakk kabler, forteller Thorsen.

Snart frokostkjøring

Ryddejobben som er gjort i skogen har alle som har besøkt toppstua lagt merke til. Det er åpent og fritt rundt hele bygget, og glenner mot vest og nord.

– På godværsdager kan vi se til Norefjell og Gaustadtoppen, sier Thorsen.

Allerede 15. februar satser de på frokostkjøring, et tiltak som har blitt svært populært.

– På de beste frokostkjøringene har vi 100 gjester. Da er det helt tett her inne.

Artikkeltags