Gå til sidens hovedinnhold

Går mann av huse for supertilbud

På Elkjøp Megastore Lørenskog har flere hundre møtt opp for gode tilbud

Artikkelen er over 5 år gammel

LØRENSKOG: Klokka 07.00 fredag morgen åpnet Elkjøp Megastore sine dører på Lørenskog. Køen utenfor butikken var omlag 60-meter lang.

Årets kanskje travleste handledag, også kalt Black Friday, er i gang.

Butikker og kjøpesentre over hele landet har skrudd prisene ned for å tiltrekke seg tilbudssøkende julegavehandlere.

På Elkjøp Megastore i Lørenskog var det i år lange køer før åpningen klokka 07.00.

– Det er mye folk. Køen strekker seg cirka 60–70 meter utenfor inngangsdøren, forteller RB-fotograf Vidar Sandnes som er på plass for å dokumentere hysteriet.

Elkjøp opplyser at det var cirka 300 mennesker som ventet utålmodig utenfor butikklokalene.

Mange hadde møtt opp for å sikre seg iPhone 6 på tilbud eller en ny TV. Elkjøp forventer flere tusen kunder i løpet av dagen.

En som hadde stått opp tidlig var Abdel Yemane fra Lørenskog. Han stod i kø utenfor Elkjøp for å få tak i en iPhone 6, men var spent på om han kom til å sikre seg en.

– Det spørs hva de andre kundene vil ha. Det er jo mange tilbud her i dag, sier han.

I tillegg ville han få tak i en ny tørketrommel og se etter julegaver.

Har du stukket av med et røverkjøp? Hva er det beste tilbudet du har funnet? Del dine tilbudstips i kommentarfeltet nederst i saken!

 Iphone mest populært

Butikksjef på Elkjøp Megastore, Kristian Pedersen, forteller at de har doblet antall ansatte for å ta imot de 4-5000 kundene som kommer til å komme i løpet av dagen. Elkjøp har også bestilt inn ekstra mange varer. For eksempel forventer de å selge et tresifret antall iphone 6.

– iPhone er den mest populære varen i dag. I tillegg har vi en Tv som er satt ned fra 110.000 til 50.000 kroner, sier han.

Elkjøp har i år utvidet med Black Week, og har hatt tilbud hele uka. De har allerede solgt flere av de dyre TV-ene.

Forventer dobbel omsetning

Pedersen tror grunnen til at Black Friday har blitt et stort fenomen i Norge de siste årene, er at kundene etterspør det.

– De to siste årene har dette vært stort. Kundene vil ha det, sier butikksjefen.

Black Friday betyr dobling i både antall kunder og i omsetning i forhold til en normal dag. Elkjøp opplyser på sine nettsider at Black Friday i fjor var den nest største omsetningsdagen i året.

– Vi har hatt en fantastisk vekst hele uka og den største dagen blir i dag. Jeg forventer at alle kundene blir fornøyde og at de får en god start på julehandelen, sier Pedersen.

Ny TV til hytta

Ann Kristin Sønmør fra Strømmen var en av de som møtte opp da Elkjøp åpnet dørene klokka sju. Hun kjøpte en ny TV til hytta, som var satt ned til nesten halv pris.

– Prisen gjorde det verdt det å stå opp tidlig. Jeg sparer penger der jeg kan, sier hun.

Hun ble litt motløs da hun så den lange køen utenfor butikken.

– Jeg så 100 meter med kø og tenkte at det kanskje ikke ble noen TV. Men det gikk rolig for seg her inne, sier hun.

Nettrøbbel

Allerede ved midnatt begynte nettsalget hos noen av de største butikkjedene i landet.

Det var så stor pågang at flere av nettbutikkene til kjeder som XXL, Expert og Komplett.no fikk problemer, skriver TV 2.

Også prissammenligningsstedet Prisjakt fikk problemer.

 – Voldsom start på Black Friday i Norge. Halve internett kollapset. Dessverre også Prisjakt og Prisjakt Forbruker. Hold ut, vi jobber hardt for å komme tilbake! skriver de på Facebook.

Også Elkjøp opplyste i natt på sine Facebook-sider at de var nede på grunn av den store pågangen, dette til tross for at de hevder å ha forberedt sine nettsider få den voldsomme trafikken.

Black Friday

  • Et amerikansk begrep.
  • En årlig handledag med mange tilbud som finner sted dagen etter Thanksgiving i USA.
  • Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpner ofte så tidlig som klokka tre på natta eller tidligere.
  • I 2009 ble shoppingfenomenet «Black Friday» for første gang brukt i Norge, da Norwegian Outlet på Vestby introduserte handledagen.
  • KILDE: WIKIPEDIA

 

Kommentarer til denne saken