Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir pinseværet: – Det ser ikke veldig bra ut

Artikkelen er over 3 år gammel

Sola viser seg først på mandag.

– Det blir skyet og noen regnbyger på Romerike både i dag og i morgen. Utpå dagen i morgen er det dessuten en liten mulighet for tordenbyger, sier Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Romerikes Blad.

Temperaturen vil ifølge statsmeteorologen neppe overstige 11–12 varmegrader. Da ser det derimot vesentlig lysere ut på mandag.

Stigende temperatur

Værvarselet antyder at temperaturene på Romerike kan krype opp mot 20 varmegrader andre pinsedag. Og Gislefoss åpner for at sola kan vinne kampen om himmelen.

– Mandagen ser veldig mye bedre ut. Det blir oppholdsvær og perioder med sol. Selv om det kan komme noen lokale regnbyger, kommer temperaturen til å ligge rundt 18–19 grader.

Pinseværet blir trolig likt over hele Romerike, men andre pinsedag kan det komme lokale byger, særlig på Øvre Romerike.

– Det er litt hipp som happ hvor du befinner deg i pinsen. Lørdag og søndag blir det grått vær med enkelte regnbyger i hele distriktet. På mandag kommer bygene trolig til å være mer lokale, og det er størst sjanse for regnbyger nord på Romerike, sier Gislefoss.

Varierende uke

Langtidsvarselet spår en varierende start på den første sommeruka, men mandag og tirsdag peker seg ut som de to mest stabile dagene.

– Onsdag og torsdag ser ut til å bli grå og våte. Ellers blir det en variert første uke i juni, sier statsmeteorologen til Romerikes Blad.

Kommentarer til denne saken