Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Ikke noe langvarig godvær på vei

Artikkelen er over 3 år gammel

Det typisk norske sommerværet fortsetter på Romerike, men meteorologen har fortsatt ikke gitt opp en skikkelig godværsperiode.

Vil du ha daglige nyhetsbrev fra RB hver morgen? Meld deg på her!

Mandag og tirsdag ser det ut til å bli grått på Romerike.

– Mandag vil det dryppe jevnt i løpet av dagen, og på tirsdag kan vi få regn først på dagen og byger utover ettermiddagen. Disse bygene kan det også være noe torden i, spår vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes.

Fint torsdag og fredag

Les også

Risikererer å miste taxfreehandelen: – Jeg blir maksimalt forbannet

 

Lenger ut i uka ser det derimot bedre ut.

– Utover onsdagen kan det bli ganske greit vær, men litt kaldere, før temperaturene stiger inn mot helga. Torsdag og fredag ser det ut til å bli oppholdsvær, og da kan vi få opp mot 20 grader og sol. Men når vi kommer til helga ser det mer usikkert ut, så det er ikke noe langvarig godvær på vei, forteller meteorologen.

– Sånn som det er nå gjelder det å slenge seg rundt og gjøre sommeraktivitetene når det først er bra vær.

Typisk norsk sommer

Sommeren hittil karakteriserer hun som klassisk norsk.

– Temperaturene har ligget opp mot 20 grader en del av dagene, men vi vil jo gjerne ha litt lengre perioder med sol. Det har ikke nødvendigvis vært veldig behagelig å sitte ute eller å bade over lengre perioder hittil i sommer.

Ifølge Moxnes viser prognosene at det vil fortsette slik de neste ukene.

– Jeg ser ikke noe antydning til stabilt høytrykk enda, men det kan jo endre seg. Prognosene går bare fram til rundt 20. juli, og det er jo fortsatt igjen noen uker av sommeren etter det. men jeg har ikke gitt opp å få en skikkelig godværsperiode enda.

Kommentarer til denne saken