Sommerværet fortsetter ut helga: – Nyt varmen

SOL: Det fine sommerværet fortsetter ut helga. Foto: Roar Grønstad.

SOL: Det fine sommerværet fortsetter ut helga. Foto: Roar Grønstad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

ROMERIKE: I neste uke truer regnbygene igjen.

DEL

På mandag får vi et væromslag på Romerike, men lørdag og søndag fortsetter sommervarmen.

– Været på lørdag blir omtrent som i dag. Det kan bli noen skyer, men det holder seg sannsynligvis tørt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Espen Biseth Granan, til Romerikes Blad.

Det betyr temperaturer på over 20 grader over hele Romerike.

Søndag kan bli fuktig

Men allerede søndag merker vi de første tegnene til et væromslag. Det kan komme enkelte regnbyger med torden, selv om temperaturen fortsetter å ligge på 20-tallet.

– På søndag skjer det ting. Vi forventer nedbør, så muligheten for byger er økende. Noen av bygene kan gi torden, sier Biseth Granan.

Mandag er det slutt på sommerlige temperaturer à la Middelhavet. Da kommer også regnet.

– Det passerer et lavtrykk som har en del nedbør i seg. Mesteparten kommer nok på natta, men det blir fuktig på dagen også. Mandag indikerer et væromslag, og det blir flere byger, sier meteorologen.

Tilbake til normalen

I hele neste uke kan vi vente oss mer normalt norsk sommervær. Det innebærer spredte byger og temperaturer på omkring 20 grader.

Les også: Sommer'n – nå kommer'n

Den samme værtypen vil holde trolig seg til og med neste helg, så meteorolog Espen Biseth Granan har én oppfordring til romerikingene.

– Nyt helga! Til uka blir det en pause fra sommervarmen. Temperaturen kan fortsatt krype over 20 grader, men det blir neppe noe varmere enn det var i juni, sier han.

Les også: 7 tips for å sove bedre i sommervarmen

Artikkeltags