Grå helg i vente: – Kan komme snø i høyden

Helgen på Romerike vil by på en del spredte regnbyger. Søndag kan det hende vi må skrape bilrutene igjen.

DEL

– Fredagen starter med en litt skyet værtype, med noen spredte regnbyger og sørvestlig vind. Så blir det gradvis lettere utover dagen. Ved lunsjtider kan det hende at vi vil se sola etter hvert, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Kristin Seter til Romerikes Blad.

– Men vi får dessverre ikke noen lang finværsperiode, legger hun til.

Fredag kveld kommer det nemlig et nytt lavtrykk, som fører med seg nok en runde nedbør fra sør.

– Da kan det komme snø i høyden. Det er litt vanskelig å si noe om snøgrense, men noen steder kan det nok komme fra 500 meter, forklarer meteorologen.

Mest nedbør på lørdagen

Også lørdag morgen ser det ifølge Seter ut til at det kommer bra med nedbør på Romerike. I morgentimene vil vi også kunne kjenne på noe østavind.

– Men på ettermiddagen ser det ut til at det blir litt lettere vær igjen, sier hun.

Søndag ser det imidlertid ut til at temperaturen skal enda litt lenger ned.

– Da blir det nok nattefrost mange steder vil jeg tro. Det blir kjølig luft og relativt lite skyer – og da blir det fort frost. Sett bort ifra det, er det en sjanse for at søndagen kan bli ganske fin, sier Seter.

– Hvordan vil temperaturene bli?

– Temperaturen vil nok variere litt, men torsdagen har vært forholdsvis mild, med over ti grader de fleste steder på Romerike. Fredag vil nok temperaturen synke litt, før den synker enda mer lørdag. Natt til søndag kan det bli null grader eller minusgrader, svarer meteorologen.

– Så det er sannsynlig at vi må skrape bilrutene igjen på søndag?

– Det er nok en fare for det.

Artikkeltags