OBS-varsel: – Det er ventet nok snø til at det kan bli kaos

Bildet viser snøprognosene fram til natt til søndag. Nede til venstre i bildet kan du se hvor mange millimeter snø fargene på kartet tilsvarer.

Bildet viser snøprognosene fram til natt til søndag. Nede til venstre i bildet kan du se hvor mange millimeter snø fargene på kartet tilsvarer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Meteorologene har sendt ut OBS-varsel for Romerike og advarer mot det som kan bli kaos i trafikken fredag morgen.

DEL

– I Oslo og på Østlandet kan det komme 20–30 centimeter snø i løpet av fredag, lørdag og søndag, hvis prognosene holder stikk. De største mengdene kommer på lørdag, sier meteorolog Kristen Gislefoss ved meteorologisk institutt til YR.no.

Snøen som faller i helgen ligger trygt og godt, for på lørdag faller temperaturen i Sør-Norge brått, fortsetter den velkjente meteorologen.

Ifølge han ser det ut til at kulda kommer til å bli langvarig.

LES OGSÅ: Nå vil politiet følge ekstra nøye med på deg

– Det kan bli kaos

Til dt.no sier meteorolog Terje Alsvik Walløe tror snøen som faller fredag vil kunne skape mest kaos. Snøværet starter på morgenen og fortsetter ut dagen, og vil dermed berøre både morgen- og ettermiddagsrushet.

– Det er ventet nok snø til at det kan bli kaos, sier Walløe.

Ullensaker kommune har på sin hjemmeside advart mot at de venter en del utfordringer i helgen.

«Vi kjører ut alle våre brøytemannskaper», melder de samtidig som at de ber innbyggerne om å vise tålmodighet hvis været slår til for fullt.

ALLE PÅ: Ullensaker kommmune opplyser at de har kjørt ut alle brøytemannskapene i påvente av snøfallet i helgen.

ALLE PÅ: Ullensaker kommmune opplyser at de har kjørt ut alle brøytemannskapene i påvente av snøfallet i helgen. Foto:

Tilpass farten

Statens vegvesen går også ut med advarsler mot det forventede snøværet.

Statistikken viser nemlig at det i vinterhalvåret er flest ulykker i overgangen fra høst til vinter.

– Det kan virke som om vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Trond Holtvedt.

Spesielt på småveiene på Romerike, kan det bli svært glatt i dagene framover.

Spesielt på småveiene på Romerike, kan det bli svært glatt i dagene framover. Foto:

Han oppfordrer alle til å sørge for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpasse farten etter forholdene.

Statens vegvesen som har ansvaret for vintervedlikehold av riks- og fylkesveger. Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører. Hovedregelen er at de viktigste og mest trafikkerte vegene tas først.

- Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd. Brøytemannskapene kan ikke være ”over alt” på en gang. Derfor er det svært viktig å tilpasse kjøringen etter føret slik det er der du ferdes. Og ikke glem at du kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer. Så vær på vakt, råder Holtvedt.

Artikkeltags