Vanntyverisaken avsluttet: – Beklager ikke at vi gikk ut som vi gjorde

Artikkelen er over 2 år gammel

To grunneiere føler seg uthengt som vanntyver, men Nannestad kommune mener de håndterte saken riktig.

DEL

Det melder lokalavisa eub.no onsdag.

Bøndene Hans Ringnes og Lars Kristian Kjærstad føler seg uthengt som vanntyvene og truet opprinnelig med å saksøke kommunen for tort og svie.

– Denne saken har vært, og er, en stor belastning for oss. Noe sånt trodde vi aldri vi skulle få oppleve, sier Hans Ringnes til avisa.

Etter et møte mellom partene rett før jul skal imidlertid saken være avsluttet.

– Vi hadde ikke til hensikt å henge ut noen. Vi beklager ikke at vi gikk ut som vi gjorde. Det mener vi var helt riktig. Men vi beklager at de følte seg uthengt, sier enhetsleder Leiv Ommund Knutson i Nannestad kommune til avisa.

– Helserisiko

Det var i oktober drikkevannet i området Trugstad/Fagerli ble forurenset, og Nannestad kommune mente umiddelbart at årsaken var at noen vanntyver hadde vært på ferde.

– Nede i en kum ble det observert at noen hadde tilkoblet seg brannventilen for å hente ut vann. Det å koble seg til kommunal vannledning på denne måten påfører kommunens innbyggere en unødig helserisiko, og er uakseptabelt. I tillegg henter man ut vann fra ledningsnettet uten å betale for det, og overlater regningen for vannet til resten av kommunens innbyggere, skrev Bente Huseby, virksomhetsleder kommunal drift, på kommunens nettsider den gangen.

Allerede uka etter at vanntyveriet ble oppdaget, ble det klart at kommunen ikke ville anmelde.

Neste gang blir det annerledes.

– Skjer noe lignende igjen et eller annet sted i bygda vil vi imidlertid anmelde saken. At vi gikk hardt ut nå tror vi har positiv effekt, sier Knutson til EUB.

Artikkeltags