Skader for over 150 millioner etter regnet på Østlandet

Forsikringsselskapene har fortsatt ikke full oversikt over skadene etter det voldsomme regnværet lørdag. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Forsikringsselskapene har fortsatt ikke full oversikt over skadene etter det voldsomme regnværet lørdag. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er meldt inn rundt 2.000 skader til forsikringsselskapene etter flommen og uværet på Østlandet. Kostnadene vil trolig stige til over 150 millioner kroner.

DEL

– Det er spesielt mange skader i Oslo, samt i Bærum og Asker. Det at ekstremnedbøren rammet så mange tettbygde områder, gjør at det blir mange skader. I mange kjellere har det kommet inn store vannmengder, og flere biler er også skadd av vannmassene. Det er et omfattende tørke og rehabiliteringsarbeid mange steder, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge til NTB.

LES OGSÅ: Regnet flommet inn i garasjeanlegget (RB+)

Så langt er skadene beregnet til rundt 150 millioner kroner, men Neverdal opplyser at dette tallet trolig vil øke.

– Fortsatt er mange på ferie, og noen av disse får nok dessverre en ubehagelig overraskelse når de kommer hjem. Det er derfor fortsatt for tidlig å si noe om hvor mye uværet vil koste, men det kommer sannsynligvis til å bli langt mer enn det vi nå ser, sier Neverdal.

Lørdag førte det kraftige uværet til at det rant vann inn i kjellere over hele Oslo, Akershus og Buskerud. Biler ble stående fast, både under vann og i køer, tog sto stille og veier ble sperret.

– De som er rammet, må kontakte forsikringsselskapet sitt så snart som mulig, råder Neverdal. (©NTB)

LES MER: – Regner med at det ikke er siste gang vi må rykke ut i dag (RB+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken