Røkke-selskap vil bygge hotell til 800 millioner ved Gardermoen

(Illustrasjon: Nordic-Haptic)

(Illustrasjon: Nordic-Haptic)

Artikkelen er over 1 år gammel

Oslo Airport City vil lage Norges største flyplassby, med hoteller, kontorer og andre næringslokaler.

DEL

Utvikleren har blant annet inngått avtale med selskapet «Haut Nordic», om å lage et flyplasshotell til rundt 800 millioner kroner. Det melder nettstedet E24.

Dette skal stå klart om rundt tre år.

– Vi ønsker å bygge flest mulig arbeidsplasser. For å bygge arbeidsplasser må vi ha de nødvendige etableringene rundt. Et hotell som dette, med konferanse, er øverst på listen, sammen med en del andre fasiliteter, sier Thor Thoeneie i Oslo Airport City til E24.

Nøyaktig hvor mye hotellet vil koste, er ikke bestemt, men Thoeneie anslår at det vil ligge på rundt 800 millioner kroner.

– Beste beliggenheten du kan få

Nylig var han på en befaring på det aktuelle området, sammen med representanter fra Haut Nordic og Ullensaker-ordfører Tom Staahle.

– Vi synes dette er den beste beliggenheten, uten å ligge på terminalen, du kan få på Gardermoen i tiden framover, sier Sondre Prestgard, som eier halvparten av hotell- og restaurantkonsernet.

Den andre halvparten av selskapet eies av Kjell Inge Røkkes Aker.

Vil omsette for 200 millioner

Det nye hotellet skal satse på en blanding av forretningsreisende og konferansegjester. Prestgard anslår at de vil omsette for 200 millioner kroner årlig.

– Jeg tror vi kommer til å ende opp med en omsetning totalt på Oslo Airport City, med de resterende produktene, på en halv milliard, sier han til nettstedet.

Fakta

  • Oslo Airport City vil bygge Norges største flyplassby ved Oslo Lufthavn.
  • På et område på én million kvadratmeter, vil de blant annet ha et hotell, konferanse, handel og kontor.
  • Utvikleren har inngått avtale med hotell- og restaurantkonsernet «Haut Nordic», som skal stå for driften av det nye hotellet. Selskapet eies av Sondre Prestgard og Kjell Inge Røkkes Aker.

Artikkeltags