Gå til sidens hovedinnhold

Campingvogn eksploderte – mann fra Romerike alvorlig skadd

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i 20-årene fra Romerike ble funnet alvorlig skadd da en campingvogn eksploderte mandag kveld.

[dt.no:] En campingvogn ved Halvorseth camping i Sigdal eksploderte mandag kveld, ifølge politiet Sør Øst. En mann ble funnet alvorlig skadd.

Mannen skal ha blitt påført store brannskader, og ble mandag kveld overført til Ullevål sykehus. Mannen skal ha vært bevisst etter eksplosjonen.

– Vi fikk melding om eksplosjonen klokken 18.20. Mannen som ringte inn var en ambulansearbeider som befant seg i nærheten. Han fortalte at en campingvogn hadde eksplodert, og at det var funnet en hardt skadd person, sier Marianne Mørch, operasjonsleder ved politiet i Sør Øst.

Alle nødetater rykket ut til stedet.

– Campingvognen hadde flyttet seg fem meter ifølge melder, opplyser Mørch.

Politiet vet ikke årsak til eksplosjonen. Krimteknikere gjorde undersøkelser på stedet fram til klokka tre natt til tirsdag.

– Vi snakket med mannen på telefon i titiden mandag kveld, før han skulle opereres. Nå skal saken etterforskes videre. Vi må avhøre folk som var på stedet, innehaveren av campingplassen, og etter hvert den skadde mannen når han kommer til hektene, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i politiet tirsdag morgen.

Senere tirsdag formiddag opplyser politiet at det er en mann i 20-årene fra Romerike som ble skadet i hendelsen.

Politiet evakuerte mandag kveld to personer fra den nærmeste campinghytta på plassen.

– Alt tyder på at det har vært en eksplosjon. Vi har ikke funnet noen tegn til brann, sier politiets innsatsleder på stedet, Geir Petter Nedregård.

Trodde det var en sprengning

En nabo til campingplassen forteller på telefonen til Drammens Tidende at de hørte et forferdelig smell og at lampene klirret:

– Vi trodde det var en sprengning.

En annen nabo forteller at «det var akkurat som en dynamittsalve gikk av og det ristet i hele huset.» Hun trodde det var en sprengning i et grustak like ved.

Begge naboene bor mellom 200 til 300 meter fra campingplassen.

Cirka 25 vintergjester

Det er ekteparet Petra og Johannes Willemse som driver campingen.

Campingen tilbyr hytter i ulike størrelser, samt plasser til campingvogn både sommer og vinter.

Campingplassen har også matservering lørdag og søndag.

Petra Willemse forteller at det er cirka 25 campingvogner med gjester der nå, men hun er usikker på akkurat hvor mange personer som er på campingen i dag, fordi hun ikke er hjemme. Hun kan derfor heller ikke si noe om ulykken.

– De fleste gjestene våre nå er på campingen kun i helgene, sier Willemse.