Helikopter styrtet utenfor Alta – minst fire personer omkommet

Foto:

Fire er bekreftet omkommet etter helikopterulykke i Alta. En fløyet til UNN i Tromsø. En sjette person er ikke gjort rede for.

DEL

En mann er fløyet til UNN i Tromsø etter helikopterulykken.

– Tilstanden hans er kritisk og ustabil, opplyser pressevakt Jan Fredrik Frantzen.

Et helikopter fra selskapet Helitrans styrtet utenfor Alta lørdag ettermiddag. Hovedredningssentralen ble varslet om ulykken klokka 17.06. Klokka 17.55 var to helikopter ved havaristedet.

Ved ulykkesstedet ble fire personer funnet omkommet, mens en person er skadd. Denne ble fløyet til UNN i Tromsø. Klokka 19.40 ankom Sea King helikopterbasen i Tromsø. Tilstanden er ikke avklart.

Ambulansehelikopteret fra UNN har i ettermiddag gjort søk i området rundt området der helikopteret styrtet. Hovedredningssentralen har fått bekreftet at det var seks personer om bord i helikopteret. En pilot, og fem passasjerer.

Den siste personen er ikke funnet.

– Helikopter har gjort søk i et stykke rundt området, uten at det er gjort funn. Det er også gjort søk i området med mannskaper. Disse er nå trukket tilbake, i påvente av at vi skal søke med hunder, sier Frode Iversen ved Hovedredningssentralen.

– Hva er årsaken til at en person fremdeles ikke er funnet?

– Det er ikke umulig at en person kan ha blitt kastet ut av helikopteret før det har havarert. Så lenge vi ikke har redegjort for den siste tar vi høyde for det, sier Iversen.

Han kan heller ikke utelukke at den savnede kan være i helikoptervraket.

– Hvilken tilbakemelding har dere fått fra mannskap på stedet?

– Vi har så langt ikke fått en fullstendig klarhet i situasjonen, men det er tydelig at dette er en svært alvorlig ulykke, sier Iversen.

Styrten skal ha skjedd like ved Alta by. Det bekrefter daglig leder i Helitrans ovenfor iFinnmark.

Det var et sivilt helikopter som lokaliserte stedet der helikopteret har styrtet. TV 2 skriver at ulykken har skjedd i forbindelse med festivalen Høstsprell.

– Ulykken har skjedd noen kilometer fra festivalen. Deltakere har blitt flydd frem og tilbake i anledning festivalen, sier Stig Anton Eliassen i Alta Event til TV 2.

Litt før klokken 19 melder festivalen på Facebook at kveldens konserter er avlyst som følge av ulykken. Dørene holdes åpne, slik at de som ønsker det kan være sammen.

Et vitne ikke langt unna forteller at det hørtes et stort smell, og like etter kom røyken. Nå høres det sirener like ved stedet, og Sea King-helikopteret som flyr like over, skriver Ifinnmark.no.

iFinnmarks reporter på stedet opplyser om at et helikopter har landet på parkeringsplassen ved Statens vegvesens trafikkstasjon ved Kvenvikmoen. Helikopteret ble fylt med utstyr og tok med seg brann- og redningspersonell.

   Tre entreprenører bygger for tiden en ny kraftlinje fra Balsfjord til Skaidi på oppdrag fra Statnett. De benytter seg alle av helikopter.

   – Vi har sjekket opp, og fått bekreftet at ulykken ikke er knyttet til vår virksomhet, opplyser Berit Erdal, pressevakt i Statnett i Alta til Nordlys.

   Havariposisjon

   Havariposisjon Foto:

   Daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen bekrefter overfor iFinnmark at det er deres helikopter som har styrtet.

   – Det er vårt helikopter, men jeg har ikke tid til å snakke med deg nå, sier han til iFinnmark.no.

   Saken oppdateres fortløpende

   Artikkeltags