Skadeskutt ulv funnet død

Artikkelen er over 4 år gammel

LØRENSKOG: En ulv ble skutt og skadet etter at den angrep en hund under elgjakta i Losbymarka i Østmarka i går.

DEL

En jeger har funnet den skadeskutte ulven som har vært ettersøkt etter at den angrep en jakthund i Østmarka tirsdag formiddag.

NRK opplyser om at Fylkesmannen i Oslo og Akershus tor det er alfahunnen som har oppholdt seg i Østmarka siden 2013, som er blitt drept.

Ulven ble skadeskutt i den delen av Østmarka som ligger i Lørenskog kommune.

En representant fra Fylkesmannen rykket ut til skuddstedet sammen med skytteren tirsdag. Det ble observert oppkast og blodspor etter ulven, men den ble ikke funnet. Representanter fra Fylkesmannen har søkt etter ulven hele natt til onsdag.

Ulven skal ha blitt skutt på i forbindelse med et direkte angrep på en elghund som ble brukt under elgjakt i går formiddag.

Fylkesmannen fikk tirsdag ettermiddag melding om denne skadeskytingen og Romerike politidistrikt ble varslet onsdag morgen.

Etter det Romerikes Blad har fått opplyst skal skadeskytingen ha skjedd i Losbymarka i Lørenskog kommune.

Nødvergeretten

Fylkesmiljøvernsjefen opplyser at nødvergeretten for hund fra 1. juli 2012 også inkluderer direkte angrep fra rovvilt og er hjemlet i naturmangfoldslovens paragraf 17.

Fylkesmannen hadde onsdag formiddag ikke ytterligere kjennskap til skadeomfang på ulven. Hunden ble hardt skadet og ble operert hos veterinær tirsdag.

Ulven er fredet i Norge, og Romerike politidistrikt er derfor rutinemessig kontaktet.

– Vi har nå en etterforsker ute i marka og det vi vet akkurat nå er at en elgjeger på jakt har løsnet skudd mot en ulv som angrep og bet en hund. Det er også klart at ulven ble skadeskutt, fortalte politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt før ulven ble funnet død onsdag ettermiddag.

Avhører jegeren

Tronier forteller at man i løpet av dagen vil avhøre jegeren som skjøt og andre jegere som var med på jakta i går.

I Østmarka-reviret finnes det i dag trolig fire ulver, som består av en eldre hannulv, dennes datter og to felles valper født i Østmarka i år.

Datteren har tatt plassen til den opprinnelige hunnen i flokken som forsvant for over et år siden.

Fylkesmannen anmoder for øvrig på nytt om at man holder hunder i bånd når man ferdes i ulverevir.

Artikkeltags