Minst to ulver snuste på Nikko og Bimbos hundegård

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Ubehagelig og skremmende!

DEL

Del abonnementet ditt med familien! 

– Dette er ikke noe trivelig i det hele tatt. Så nærgående har jeg aldri opplevd ulven her på Rømskog, sier Jan Birger Holth til indre.no.

Det var natt til søndag at Holths foreldre, som bor i Rømskog-politikerens nabohus, ble vekket av hundene Nikko og Bimbo.

– Bikkjene var helt klart i ulage. Det var en gneldring ingen av oss har hørt før; desperat og intens, forteller KrF-politikeren.

På morgenkvisten fikk Holth-familien bekreftet sin mistanke: Ulven hadde vært på besøk.

– Det har vært minst to ulver her. Det er flere av oss helt sikre på. Kan hende det har vært flere, men det er vanskelig å se helt nøyaktig da det har vært både turgåere og en skogsmaskin på veien her. Men ulvesporene går helt opp til hundegården, forteller Jan Birger Holth.

Holth omtalte saken på Facebook søndag og reaksjonene lot ikke vente på seg. Innlegget er delt mer enn 160 ganger og kommentarene strømmer inn.

– Ulvedebatten gjør at det koker i hele ulvesonen. Denne saken er et varmt hvetebrød. Vi rømsjinger har levd med ulven siden 1998, men jeg tror reaksjonene er sterkere enn noengang tidligere, sier han.

– Tror du regjeringen snur og tillater lisensfelling?

– Ja, jeg tror det. Kan hende det ikke skjer denne vinteren, men neste år. Vi må holde trykket oppe!

– Hvordan er det å ha ulven så nær seg?

– Ubehagelig. Jentungen går ofte tur i dette området og det er mange som er bekymret. Jeg er ikke direkte redd, men ulvens tilstedeværelse gjør noe med psyken. Kall meg gjerne en pingle, men jeg tror mange føler det samme, sier Holth.

Artikkeltags