– Samboerens sønn, var på vei hjem fra skolen i en drosje da ulven dukket opp i veien. Han fikk tatt bildet og forteller at opplevelsen var veldig spennende, sier Thomas Andreassen fra Rustad i Hurdal til Romerikes Blad.

Fotografen er 12 år gamle Bjørnar Rottem Johansen og bildet ble tatt ved 14-tida.

– Vi holder til på Rustad i Hurdal, det er ikke langt unna, så vi har vært ute i kveld for å kikke litt, jeg anser ulven som ufarlig, men det er klart det er litt spennende, sier Andreassen til rb.no.

– Ligner veldig på ulv

Les også

«Jeg blir sett på som tomsing av hele det såkalte forskningsmiljøet i Norge»

RBs to natureksperter, Hallgeir B. Skjellstad og Rune Fjellvang, har sett bildet i kveld. De er sikre på at det er en ulv som er avbildet. Rovviltansvarlig i Oslo og Akershus, Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn tar lforbehold:

– Jeg har sett bildet og det ser veldig ut som ulv, det gjør det. Men jeg må ta litt forbehold, det er ikke veldig god oppløsning på bildet, sier Wilberg.

For en drøy uke siden omtalte RB at to ulver var observert i Gjerdrum. Sauebødenen i området er bekymret. Ifølge Wilberg trenger ikke dette å være en av de to tidligere spottede ulvene:

– Den siste uka har vi fått veldig mange rapporter på ulv observert på vei fra Valdress og sørover. Helt til Dokka. Det kan være den ulven. For tre år siden fulgte vi en ulv som gikk gjennom Nannestad og helt opp til Trøndelag. Det er vanskelig å si hvilken ulv som eventuelt er observert, sier han.

Hanner på vandring

Når det gjelder ulven på Romerike i dag, så mener man at det er minst en ulv i Østmarka.

En ulv skal ha vært observert i Skedsmo for et par uker siden.

– Det vil være naturlig at hannulven i Østmarka vil trekke ut, sier Christian Hillmann, rådgiver ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

I Aurskog-Høland er det et ulverevir på Mangen, mens en ulv har, som nevnt, gjort skade i Eidsvoll.

– Når det gjelder rapporten fra Gjerdrum og nå fra Nannestad så får vi ikke sagt noe om hva dette er så lenge det bare er synsobservasjoner, sier Jan H. Wilberg.

Det kan raskt forandre seg hvis det blir sporsnø.